Nieuws
Dennis van Wijk 18-19

vrijdag 3 augustus 2018 14:26

Dennis van Wijk en KV Mechelen klaar voor seizoensstart: “Ik heb er een goed gevoel bij”

Eindelijk is het zover. Eindelijk mogen de spelers van KV Mechelen opnieuw het veld op voor een officiële wedstrijd. Morgen start Malinwa haar seizoen op bezoek bij OH Leuven.

145 dagen geleden – bijna vijf maanden – speelde KV Mechelen haar voorlopig laatste wedstrijd in 1A. Het won die dag wel van Waasland-Beveren, maar toch was een zure degradatie naar 1B een feit. Malinwa start dit seizoen dus een divisie lager en doet dat op bezoek bij OH Leuven.

“Er is veel druk, maar er is niets mooiers”

“We hebben OHL grondig geanalyseerd”, zegt coach Dennis van Wijk. “Maar ik praat niet graag over de tegenstander. Ze hebben veel kwaliteit, maar we moeten naar onszelf kijken. Ook wij beschikken over enorm veel kwaliteit, we zullen nu zien of dat ook allemaal in mekaar past en een mooi geheel vormt. We moeten nu tonen waar we tien weken voor getraind hebben. Ik heb vertrouwen in mijn spelers, in de staf en in de medewerkers van de club. Ik heb er een goed gevoel bij voor morgen, hopelijk laat dat me niet in de steek.”

KV Mechelen is de gedoodverfde favoriet voor promotie, dat brengt heel wat druk met zich mee. “Maar dat is goed, er is niets mooiers”, stelt van Wijk. “Als er geen druk is, ben je de hele tijd maar oefenwedstrijdjes aan het spelen. Vorig jaar kenden we veel negatieve druk. Hopelijk wordt dat dit jaar positieve druk, namelijk spelen voor een prijs. Met de nieuwe tribune en een recordaantal abonnees komt daar nog eens extra druk bij. Maar ik heb het gevoel dat de kleedkamer daar tot nu toe heel goed mee omgaat.”

Reserven spelen op Bornem, De Camargo volledig fit

De Nederlandse oefenmeester selecteerde 21 namen voor de partij aan Den Dreef. Tal van youngsters zoals Van Cleemput, Bosiers, De Bie en Smolders zijn daar niet bij. Maar ook spitsen Fatos Baqiraj en Nicklas Pedersen ontbreken. “We hebben een grote kern. Daarom spelen de spelers die nu niet in de selectie zitten morgen een wedstrijd in Bornem. Zo kunnen zij ook ritme opdoen.”

Boni sukkelt nog met een blessure, net als Berrier die hartproblemen heeft. Toptransfer Igor De Camargo, vorig jaar nog goed voor drie goals in de Champions League, is er wel bij. “Medisch gezien is hij volledig fit”, weet van Wijk. “Hij deed het goed op Londerzeel en heeft achteraf geen reactie meer gevoeld. We zullen morgen beslissen of hij op de bank start of meteen in de basis kan beginnen, maar we nemen hem zeker mee.”

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar