Nieuws
blue Bike Veemarkt

maandag 16 juli 2018 20:39 - Mechelen

Blue-Bikefietsen nu ook te huur op Veemarkt

In Mechelen werd maandagmorgen de 57ste Blue-bikelocatie geopend. Het is de derde Bluebikelocatie voor de stad. Nu zijn er zowel aan Mechelen Nekkerspoel als aan Mechelen station en de Veemarkt Blue-bikes te ontlenen.

Met de derde Blue-bikelocatie van de stad is ook het centrum van Mechelen van Blue-bikes voorzien. Dat de fietsen op de Veemarkt werden neergezet is een strategische keuze. “Op de Veemarkt stoppen veel bussen van De Lijn van en naar onder andere Lier en Antwerpen. Op die manier kunnen ook busreizigers die in Mechelen aankomen hun laatste afstand per fiets afleggen. Je betaalt hiervoor steeds 1,15 euro per rit”, legt Joeri de Visser uit.

Ook schepen voor Mobiliteit Marina De Bie is blij met de nieuwe locatie. “Het is een vorm van combimobiliteit. Je werkt op de trein, je werkt op de bus en voor de last mile bieden we Bluebike aan. Omdat het een ander segment is binnen het mobiliteitsproces, willen we daar als stad op anticiperen.” Dat beaamt ook Blue-bike. “Blue-bike wil zich opstellen op plaatsen waar het openbaar vervoer voor velen stopt. Op die manier ben je altijd mobiel en hoef je de laatste kilometers niet te voet te overbruggen. Je kan met een Blue-bikelidmaatschap bovendien op alle 57 locaties fietsen ontlenen.”

De Blue-bikes zijn 24 uur per dag beschikbaar om te ontlenen via de automaat. Iedereen met een lidkaart kan er telkens voor €1.15 (met uitzondering van enkele steden) een fiets ontlenen voor één dag. Lid worden kan via Blue-bike.be. Eenmaal lid kan de gebruiker over het gehele land gebruik maken van de Blue-bikes. Het aantal locaties zal dit jaar nog doorgroeien tot minimaal 60. Op enkele veelgebruikte locaties komen bovendien fietsen bij. Daarmee hebben
Blue-bikeleden bijna letterlijk overal en altijd een fiets op zak.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar