Nieuws
hassane Bande

vrijdag 13 juli 2018 21:14

Hassane Bandé breekt kuitbeen: out tot de winterstop

Slecht nieuws voor Hassane Bandé. De jonge Burkinees die afgelopen seizoen het mooie weer maakte bij KV Mechelen heeft zijn kuitbeen gebroken in een oefenwedstrijd met Ajax tegen de reserven van Anderlecht.

De youngsters van Ajax en Anderlecht speelden vanmiddag een oefenwedstrijd op sportpark De Toekomst in Amsterdam. Al vroeg in de wedstrijd raakte Hassane Bandé zwaar geblesseerd bij een tackle. Hij schreeuwde het uit van de pijn en werd op een brancard van het veld gedragen. Toen al was duidelijk dat de 19-jarige Burkinese international voor lange tijd uit roulatie zou zijn.

Later op de middag kwam het zware verdict: Bandé brak niet alleen zijn kuitbeen, maar scheurde ook de binnenkant van zijn enkel. Hij wordt zo snel mogelijk geopereerd en zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen voor Ajax, dat eind vorig jaar zo’n 8,5 miljoen euro betaalde voor de aanvaller.

Bandé speelde de afgelopen weken zes oefenwedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin wist hij één keer te scoren. Bij KV Mechelen scoorde hij elf keer in 25 competitiewedstrijden. Ook in de beker deed hij nog één keer de netten trillen.

Bekijk via deze link de beelden van de tackle (vanaf 1’15″): https://www.ajax.nl/streams/actueel/highlights-ajax-anderlecht-de-toekomst.htm

Foto: archiefbeeld leen.vdsKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar