Nieuws

woensdag 11 juli 2018 19:47

KV Mechelen klopt nu ook Union in oefenwedstrijd

KV Mechelen blijft maar winnen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ze legden reeksgenoot Union Saint-Gilloise met 0-2 over de knie.

Lang moesten de toeschouwers in Kampenhout, waar de wedstrijd gespeeld werd, niet wachten op een eerste doelpunt. Al na vier minuten kreeg Malinwa een strafschop. Sylla zette hem feilloos om: 0-1. Nog eens vier minuten later kreeg Union een eerste kans. Vega haalde uit, maar het been van doelman Castro bracht redding. Niet veel later ging een schot van Hamzaoui voorlangs.

Kansjes aan beide kanten

Halverwege de eerste helft kwam Mechelen eindelijk nog eens in de buurt van het doel. Een voorzet waaide tot bij de tweede paal, maar Union-goalie Saussez plukte makkelijk uit de lucht. Iets voorbij het halfuur kreeg KV nog een tweetal mogelijkheden. Maar de voorzet van Engvall strandde in de Brusselse verdediging en Togui kon niet bij een voorzet van Bijker.

Aan de overzijde kwam ook Sint-Gillis tot een aantal kansen. Een voorzet van Tabekou belandde echter achter de goal. Geen doelpunt, wel een stevige vloek van de flankspeler. Niet veel later moest ook Swinkels nog een voorzet wegwerken. Op slag van rust kwam KVM alsnog tot scoren. Na een tegenaanval kwam de bal bij Schoofs. Die omspeelde de keeper en werkte af in het lege doel: 0-2.

Minder animo in tweede helft

In de tweede helft was het lang wachten op grote kansen. Union kreeg iets voor het uur wel een hoekschop, maar Cocalic kon makkelijk wegwerken. Aan de overzijde leidde een misverstand tussen een verdediger en de doelman van Union bijna tot de 0-3, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens een vermeende duwfout.

Op het uur was het tijd om te wisselen. Dennis van Wijk stuurde maar liefst acht invallers de wei in. Toch was het Union dat het laken naar zich toe trok. Bouekou rukte pijlsnel op over de linkse flank en zette voor tot bij Vercauteren. Castro kon zijn schot echter makkelijk oprapen.

In de laatste twintig minuten kregen beide ploegen nog wat kansjes. Tainmont zag een schot voorlangs gaan, net als een speler van de Brusselaars. Castro moest ook nog enkele hoekschoppen onschadelijk maken. Doelpunten vielen er echter niet meer te noteren.

KV Mechelen tot 60′: Castro, Lemoine, Cocalic, Swinkels, Bijker, Sylla, Corryn, Schoofs, Berrier, Engvall (45′ Pedersen) en Togui

KV Mechelen na 60′: Castro, Bagayoko, Van Cleemput, Mera, Lemoine (75′ Smolders), De Witte, De Bie, Storm, Tainmont, Matthys, Pedersen

Union Saint-Gilloise – KV Mechelen 0-2

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar