Nieuws
Augustijnenstraat

dinsdag 10 juli 2018 12:16 - Mechelen

Augustijnenstraat ondergaat metamorfose

Na het bouwverlof, op 7 augustus, starten in de Augustijnenstraat werken tot heraanleg. Om de onvermijdelijke hinder zo minimaal mogelijk te beperken, zullen de werkzaamheden in vier fasen verlopen. De stad vond na aanbesteding aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver om deze werken uit te voeren.

Fasering van de werken
De eerste fase (tot ongeveer half september) is gepland vanaf kruispunt ’t Vlietje in de Augustijnenstraat richting Leegheid. Vervolgens (september – oktober) zal het gedeelte van aan kruispunt ’t Vlietje richting Meysbrug worden aangepakt en nadien (oktober – februari 2019) is de opbouw van de straat voorzien in het gedeelte waar dan een nieuwe riool zal geplaatst zijn. Tenslotte staat een nieuwe bestrating van het gedeelte kruispunt Leegheid en Sint-Pietersberg op de planning, waarbij dan het kruispunt Leegheid zal afgesloten ziin (maart – mei 2019).

Wat gebeurt er?
De werken omvatten rioleringswerken en huisaansluitingen van aan de Meysbrug in de Augustijnenstraat tot aan het kruispunt Leegheid. Voorts gaan we in ’t Vlietje en in de Augustijnenstraat de vliet accentueren door het plaatsen van fonteinelementen en vlietbeton. In de Sint-Pietersberg komt er enkel nieuwe bestrating. Het meeste werk voor de aannemer situeert zich op het kruispunt Augustijnenstraat en ’t Vlietje dat een hele periode afgesloten zal blijven”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Deze ingrijpende werken zullen zo’n 9 à 10 maanden in beslag nemen, vermoedelijk tot omstreeks mei 2019. In de fasen 1, 2 en 3 zal ’t Vlietje in dubbelrichting bereikbaar zijn vanuit de Rik Woutersstraat. Het andere verkeer dient weg te rijden via de Leegheid en de Gerechtstraat.

‘De stad investeert zo weer verder in de opwaardering van één van haar straten met een knipoog naar het verleden. De accentuering van de vliet is hierbij een volgende belangrijke stap om in ons waterverleden te duiken.’ Vult de Schepen nog aan.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar