Nieuws
Politiezone Bodukap verwelkomt haar eerste politiehond

maandag 9 juli 2018 16:12 - Bonheiden - Duffel - Putte - Sint-Katelijne-Waver

Politiezone Bodukap verwelkomt haar eerste politiehond

Politiezone Bodukap heeft voor de eerste keer een politiehond in haar rangen.

Voorzitter van de politieraad Kristof Sels is zeer tevreden: “Een hond is een enorme meerwaarde voor een korps: bij patrouilles, interventies, onderzoeken, … biedt een hond een surplus.” De politiehond zal worden ingezet voor allerlei opdrachten in Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte.

Hoofdinspecteur Els Van den Plas kwam vorig jaar het korps van Bodukap versterken. Zij heeft naast haar gebruikelijke taken als hoofdinspecteur ook de specialisatie van hondengeleider. Ze is bovendien projectleider voor overlastbestrijding. Haar hond kan sinds deze week mee op patrouille. Zo kunnen Els en haar hond voetpatrouilles uitvoeren op plaatsen die gekend zijn als overlastplaatsen. “Dit is een grote troef in kader van de overlastbestrijding”, stelt Sels.

De politiehond volgt nog verdere opleiding. Zo leert hij personen en kleine voorwerpen op te sporen, bijvoorbeeld als mensen zich verschuilen in gebouwen of bossen, of als een verdachte tijdens de vlucht een voorwerp heeft weggegooid. Hij wordt ook opgeleid in pakwerk en meesterverdediging. Zo kan hij optreden bij de handhaving van de openbare orde.

“We hebben deze legislatuur al grote stappen gezet op het vlak van veiligheid en handhaving. Ik verwelkom onze eerste politiehond dan ook zeer graag, want ook dit is weer een grote stap”, besluit Sels.

Foto: Politiezone Bodukap.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Putte

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar