Nieuws
Paaltjes Leestsesteenweg

zondag 8 juli 2018 17:10 - Mechelen

Verkeerspaaltjes op Leestsesteenweg verdwijnen volgend jaar

Na herhaaldelijk aandringen van gemeenteraadslid Kerstin Hopf bij het schepencollege is er eindelijk duidelijkheid wanneer de veelbesproken paaltjes op de Leestsesteenweg in Leest (Mechelen) verwijderd worden.

Met het invoeren van de trajectcontrole op de Leestsesteenweg in januari 2019 zullen ze dan toch definitief verdwijnen. De paaltjes werden, nogal ondoordacht, in juli 2017 aangebracht als verkeersremmer. “Ik begrijp nog steeds niet om welke reden de paaltjes daar überhaupt werden aangebracht en deze niet onmiddellijk verwijderd kunnen worden, maar we zijn blij dat de bevoegde schepen nu eindelijk een concrete datum heeft vastgelegd. Het is onaanvaardbaar dat het fileleed wordt vergroot omwille van een aangebrachte hindernis die tot niets dient”, aldus Kerstin Hopf.

“Dit weekend nog werd er alweer een paaltje omvergereden. We maken regelmatig mee dat twee kruisende auto’s spiegels van elkaar afrijden. Met het nodige lawaai, soms midden in de nacht, van claxons en roepende chauffeurs”, voegt buurtbewoner Roger Bouillon toe.

Maar er is nog meer werk aan de winkel vindt N-VA: “Ook het fietspad aan de Leestsesteenweg, dat vanaf september weer massaal door onze schoolgaande jeugd gebruikt zal worden, is op sommige plaatsen aan herstelling toe”, verduidelijkt N-VA kandidaat Yves Selleslagh en omwonenden. “Door een aantal vervormingen aan het pad gebeurden er intussen al enkele ongelukken, gelukkig zonder al te veel ernst. Maar gaan we echt moeten wachten tot er iets ernstigs voorvalt vooraleer hier ingegrepen wordt? Geld voor een nieuw fietspad is er niet en dit lijkt ons evenmin nodig. Wel dienen de gevaarlijke verhogingen en diepe verzakkingen op bepaalde punten dringend aangepakt te worden.”

foto: Kerstin HopfKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar