Nieuws
werken Grote Nieuwedijkstraat

vrijdag 6 juli 2018 16:47 - Mechelen

Heraanleg van Grote Nieuwedijkstraat hervat meteen na bouwverlof

Nadat er enige vertraging was omwille van vervuild grondwater, worden de werken in de Grote Nieuwedijkstraat vanaf 30 juli, na het bouwverlof, herstart.

Eind deze maand gaan de werkzaamheden verder met rioleringswerken aan het kruispunt met de Gebroeders Romboutsstraat richting Nijverheidstraat. Eerst plaatst de aannemer dan pompen om het grondwater te laten dalen en een filterinstallatie. Daarna start het effectieve rioleringswerk, waarbij de bereikbaarheid van de woningen eerder minimaal zal zijn. “We hebben erop aangedrongen dat de aannemer alles in het werk stellen om deze mogelijke hinder tot een minimum te beperken. Na het plaatsen van de riolering vervolgen de werken met de uitbraak van de voetpaden, de aanbreng van boordstenen en heraanleg van de voetpaden en de rijweg. De duurtijd van deze werkzaamheden zal wellicht een vijftal maanden in beslag nemen”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

De buslijnen 560 en 561 Mechelen-Lier blijven nog omrijden. In beide richtingen via de Nekkerspoelstraat – Boerenkrijgstraat – Grote Nieuwedijkstraat met twee tijdelijke haltes in de Boerenkrijgstraat ter hoogte van het kruispunt met de Grote Nieuwedijkstraat.

Gedurende al deze werken blijft de Grote Nieuwedijkstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. De omleiding verloopt via de Boerenkrijgstraat in twee richtingen. Omdat de Gebroeders Romboutsstraat wordt afgesloten ter hoogte van de Grote Nieuwedijkstraat blijft in de Papenhofstraat en de Hazeldonkstraat dubbelrichtingsverkeer gelden. De Nijverheidstraat wordt eveneens afgesloten, waarbij de paaltjes ook in de Paardenkerkhofstraat tijdelijk verdwijnen ter ontsluiting van deze wijk.

Te voet en met de fiets aan de hand kan men altijd in de werfzone passeren. De grote omleiding voor fietsers is voorzien via de fietsostrade.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar