Nieuws
Muziek uit de oude doos

donderdag 5 juli 2018 16:14 - Mechelen

Senioren bouwen feestje tijdens ‘Muziek uit de Oude Doos’

Vandaag vond de tweede editie van ‘Muziek uit de oude doos’ plaats op het Cultuurplein. Het festival met een BBQ en muziekfestiviteiten was wederom een succes.

Schepen Koen Anciaux (Open Vld) nam vorig jaar het initiatief om een festival voor senioren (een breed publiek van 50 tot 110 jaar) te organiseren binnen het kader van ‘de Zomer is van Mechelen’. Op deze manier wordt een diversere publiek aangesproken als het om Mechelse festivals gaat. De schepen van Senioren zette dit jaar de stap om wederom een succesvolle editie neer te zetten. De praktische uitwerking gebeurde in samenwerking met mmMechelen Feest

De muziekfestiviteiten vonden plaats op het Cultuurplein. Naast een heerlijke BBQ stond er een optreden van Johan Schatteman & Myriam Couvreur en begeleiding (oud pianist Louis Neefs) op het programma. Het feest werd afgesloten met dj-muziek met Golden Oldies. De feestgangers konden dansen op mooie Nederlandse- en Engelstalige dansnummers. Het was warm, maar er was genoeg schaduw met een heerlijk briesje.

Er is in Mechelen een breed aanbod van voorzieningen, diensten en activiteiten om het welzijn van de burger te verhogen. Het Sociaal Huis Mechelen wil de senioren nog meer dan ooit betrekken bij de sociale activiteiten in de stad. “Het is de bedoeling om mensen bij elkaar te brengen en isolement te voorkomen. Vandaag is dat zeker weer gelukt. Ik ben heel tevreden met de opkomst”, zegt schepen Koen Anciaux, voorzitter van het Sociaal Huis.

Foto: Stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar