Nieuws
OINK

donderdag 17 mei 2018 22:26 - Boom

OinK internationaal geselecteerd

Dit weekend speelt ‘OinK, the big pig’, het grote varken van 9m op 5 m uit Boom, op internationale verplaatsing. De vzw Kaaimannen uit Boom werd immers geselecteerd voor het 13de Festival Artisti di Strada in het mondaine Ascona aan het Lago Maggiore-meer in Zwitserland.

Nog sterker: dat festival is een buskerfestival waar straatartiesten ‘voor de hoed spelen’ en slechts 1 geldprijs van 800 Zwitserse frank, maar Oink werd weerhouden buiten competitie en is dus een van de drie enige acts op internationale uitnodiging. “Vermits ze ons varken daar op het pleintje voor het gemeentehuis hebben geprogrammeerd, moesten we vooraf wel alle foto’s en video’s doorsturen”, zegt programmator Patrick Poppe. “Het gemeentebestuur van Ascona wou zeker zijn dat het een deftig varken was (lacht).”

Pas terug uit Ascona wacht een nieuwe opdracht want op zondag 27 mei speelt OinK in Lokeren om dan op 16 en 17 juni een beperkte thuismatch te spelen in Boom, op Theater aan Twater. “In Boom spelen we met een beperkte bezetting vermits al onze mensen dat weekend andere Theater aan Twater-taken hebben, maar ‘Oink, the artist formerly known as Gloria’ zal er wel zijn. We beschouwen heel 2018 trouwens als een try-outjaar waarbij de act verfijnd en aangevuld wordt, maar we hebben intussen wel al een paar optredens moeten weigeren: we blijven immers vrijwilligers met maar 24u per dag tijd (lacht).”Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar