Nieuws
ALB

donderdag 17 mei 2018 23:07 - Boom

Nieuw initiatief in Boom : Week van de Architectuur

Architectuur Liefhebbers Boom (ALB) organiseren dit jaar voor de eerste keer Week van de Architectuur in Boom. Door de aandacht te geven aan erfgoed, architectuur, architecten en de verhalen er achter, wenst ALB een nieuw verhaal te brengen met een aantal activiteiten.

• Vrijdag 25 mei om 21u: avondrondleiding (nocturne) door de Beukenlaan met aandacht voor de prachtwoningen die er uitgelicht zullen zijn, unieke bezoeken en waar een tentoonstelling zal staan in de voortuinen (deze tot 30.06). Afspraak aan PTS.
• Zondag 27 mei om 14u: rondleiding rond het erfgoed van Braem in Kruiskenslei met aandacht voor de aparte ideeën van deze veel besproken architect, met tentoonstelling over Braem aan “Braem toren” (deze tot 30.06). Afspraak aan Braem toren.
• Woensdag 30 mei om 19.30u: lezing over het Park van Boom met zijn prachtige Franse vijvers in Parkpaviljoen in lokaal van de Rupelzonen
• Zaterdag 2 juni om 14u: rondleiding over het werk van bouwmeester Camille Bal in Boom, dat de nodige aandacht mag krijgen. Afspraak aan inkompoort van H. Hart Kerk – één van zijn ontwerpen, naast oa. de PTS in Boom.

Voor alle bezoeken kan men reserveren via desteigerboom.be of aan de snelbalie van het gemeentehuis. Voor informatie kan je terecht bij albboom@gmail.com.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar