Nieuws
Vrachtwagen marktkramer

donderdag 17 mei 2018 10:50 - Mechelen

Marktkramer verzamelt ruim 2600€ boetes en takelkosten

Woensdagnamiddag hield de Mechelse politie aan de Zandpoortvest een controleactie op het dragen van de gordel en het gebruik van de gsm achter het stuur.

Tijdens deze controle werd een vrachtwagen geïntercepteerd. De bestuurder was in overtreding, omdat hij gebruik maakte van de gsm. Daarvoor kreeg de man een boete van 116 euro.

Bij nadere controle, de bestuurder is een marktkramer die bloemen aan de man brengt, van het voertuig stelden de agenten ook vast dat de keuring van de vrachtwagen reeds vervallen was sinds 22 maart. Omwille van deze inbreuk diende het voertuig leeg gemaakt te worden. Er mag geen transport meer gedaan worden tot de bestuurder zich met zijn voertuig heeft aangeboden bij de technische keuring. Hiervoor kreeg de man 990 euro boete.

Ook de verzekering bleek vervallen sinds 20 april. Daardoor moest het voertuig onmiddellijk uit het verkeer worden genomen. De bestelwagen werd getakeld. Het Politieparket zal later uitspraak doen over de strafmaat. De chauffeur moest alvast wel opdraaien voor de takelkosten van 220 euro.

Tenslotte was ook het controleplaatje van de snelheidsbegrenzer vervallen. De snelheidsbegrenzer dient om de twee jaar gecontroleerd te worden. Daarvoor moet de marktkramer 1320 euro boete ophoesten.

Zo kostte de dootocht in Mechelen, de onfortuinlijke marktkramer een slordige 2600€.

Foto: Politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar