Nieuws
Lijstduwers CD&V-3D

donderdag 17 mei 2018 22:47 - Rumst

Kartel CD&V – 3D kan rekenen op gedreven lijstduwersduo

In Rumst, Reet en Terhagen kiest CD&V – 3D voor de weg vooruit voor de gemeente en haar inwoners. De bedoeling is om die na de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober nog sterker te volgen en ook te sturen. Met Wilfried Van Den Eede en Ingrid Mermans onderaan de lijst, vaardigt het kartel naar eigen zeggen een sterk duo af.

CD&V – 3D heeft onlangs haar kartellijst voorgesteld. Met Wendy Weckhuysen, Geert Van der Auwera, André Gielis, Marc Verschueren en Ilse Moons werd er gekozen voor een ervaren top 5 die voor de nodige continuïteit kan zorgen. Maar ook op de laatste twee plaatsen krijgt de kartellijst steun van gedreven personen.

Zo neemt Wilfried Van Den Eede voor CD&V plaats 25 in. Sinds zijn geboorte woont de 56-jarige hoogspanningsagent van Eandis in Rumst. Samen met zijn vrouw Christel heeft hij twee volwassen dochters, Leen en Veerle. Mensen kennen Wilfried van zijn actieve medewerking aan allerlei activiteiten van de lokale verenigingen. Zelf is hij onder meer voorzitter van de Rumstse Volksfeesten en Parochieraad Sint-Pieter, ondervoorzitter bij KWB Rumst, lid van het Parochieteam, de Kerkraad en de Schoolraad. Daarnaast is Wilfried betrokken bij de renovatie van het Sleutelhof, de Scouts en de Gidsenlokalen.

“Rumst is van een Romeinse nederzetting uitgegroeid tot een mooie, gezellige gemeente waar het voor iedereen van de 6 woonkernen leuk is om te wonen. Het verenigingsleven in onze gemeente vormt daarbij een uitstekende troef”, vertelt Wilfried Van Den Eede.

Op plaats 24 staat met Ingrid Mermans van 3D een geboren en getogen inwoner van Reet. Haar familie is gekend van het uitvoeren van landbouwactiviteiten. Zo hebben haar ouders en broer een aardappeltoer in Rumst en Terhagen en komen er heel wat streekgenoten aardappelen en melk op de boerderij halen. Zelf is Ingrid Mermans actief in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen als hoofdlabotechnicus Klinische Biologie. Ingrid en haar man Carl Dingelstad, die in verschillende voetbalploegen actief is, hebben twee jonge dochters, Marie en Kato. Niet verwonderlijk dat thema’s als landbouw en mobiliteit, maar ook jeugd haar nauw aan het hart liggen. “Ik denk dat het belangrijk is dat we waken over de beperkte groene ruimtes die er nog zijn. Belangrijk is om bewoningen te centraliseren en niet langer groene ruimtes hiervoor op te offeren.”

De komende maanden stelt het kartel haar kandidaten voor op een gloednieuwe Facebookpagina @CDenV3DRumst.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar