Nieuws
Battelbrug - Herstelling wegdek.

dinsdag 15 mei 2018 19:56 - Mechelen

Battelbrug nu al even veel defect dan in heel 2017

De herstelling aan de bedieningsapparatuur van de Battelbrug die nodig was nadat een auto inreed op het gebouwtje, is slechts van tijdelijke aard. Hoe de definitieve herstelling kwaliteitsvol georganiseerd kan worden, moet nog onderzocht worden.

Dat blijkt uit het antwoord van minister Ben Weyts op de vragen die Vlaams Volksvertegenwoordiger en eerste schepen van Mechelen, Marc Hendrickx, stelde.

Marc Hendrickx volgde de laatste jaren de verschillende defecten aan de Battelbrug op. “De Battelbrug ontsluit een groot en belangrijk deel van Mechelen. De defecten zorgden elke keer voor opstoppingen en hinder voor de gebruikers, vandaar dat ik al jaren een vinger aan de pols hou.”

Sinds de nieuwe brug in dienst werd genomen, waren er 29 defecten.

2015: 1
2016: 14
2017: 7
2018: 7

“Ik hoop dat de recente werken zorgen dat de temperatuurgevoeligheid van de brug vermindert. Anders zal het er grim uitzien voor 2018, gezien we na 1/3de van het jaar al aan evenveel defecten zitten als in 2017. Ik volg de situatie hoe dan ook verder op.” besluit Hendrickx.

foto: archieffotoKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar