Nieuws
Foto: Radio Reflex

zondag 13 mei 2018 21:28 - Mechelen

Ruim 25 lokale politiezones begeleiden KOTK-fietsevent

Afgelopen verlengd weekend werd de binnenstad van Mechelen ingepalmd door de organisatie van Kom Op Tegen Kanker. De Dijlestad was start- en aankomstplaats voor bijna 1000 teams die tijdens de vierdaagse 1000 fietskilometers afgelegd hebben. De lokale politie Mechelen Willebroek stond in voor het onthaal in het centrum en de begeleiding tijdens het wielerevent dat door Vlaanderen trekt.

Het opzet van de organisatie is duidelijk, gedurende vier dagen leggen de fietsers dagelijks 250 kilometer af. Elke dagetappe kan telkens opgesplitst worden in twee delen. Bijna 1000 teams werken de fietstocht individueel of in ploegverband af. Hierdoor brengen zij geld binnen ten voordele van Kom Op Tegen Kanker.

Acht pelotons van elk ruim 120 renners geven elke ochtend present op de Grote Markt voor de start van hun tocht. In elke groep rijden volgwagens, wegkapiteins (op de fiets en de motor), een technische-, bezem- en ziekenwagen mee. Het hele gezelschap krijgt telkens begeleiding van de lokale politie. De deelnemers wanen zich héél even Greg Van Avermaet of misschien zelfs Chris Froome.

Dagelijks stappen 32 ‘zwaantjes’ op hun motor om de respectievelijke pelotons door het verkeer te loodsen. Maar liefst 25 lokale politiezones uit Vlaanderen bieden hiervoor hun medewerking aan de politie Mechelen-Willebroek. “De samenwerking die wij van onze collega’s uit de verschillende politiezones krijgen is onontbeerlijk om zulk evenement en haar deelnemers een veilig verloop te bieden. Als zone kan je zulk massaevenement haast niet alleen beredderen en is het aangenaam om vast te stellen hoe wij op onze collega’s kunnen rekenen voor deze opdracht” zegt korpschef Yves Bogaerts van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

’s Morgens en ’s avonds staat de lokale politie van Mechelen-Willebroek in voor het onthaal van renners, supporters en sympathisanten in het centrum van de stad.

De politie noteerde geen incidenten.

archieffoto: Reflex – radioreflex.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar