Nieuws
kotk 4930

zondag 13 mei 2018 21:39 - Mechelen

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker levert recordbedrag op

De negende editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker heeft een recordbedrag van € 4 930 000 opgeleverd. Het geld wordt besteed aan klinisch onderzoek, waarbij behandelingen of geneesmiddelen worden getest bij patiënten.

986 teams namen deel aan een alweer sfeervolle editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, die plaatsvond van 10 tot en met 13 mei. Ze zamelden elk minstens € 5000 in en zorgden zo voor een recordopbrengst van bijna vijf miljoen euro. Het ingezamelde geld gaat naar klinisch kankeronderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de patiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie. Bijvoorbeeld omdat het onderzoek commercieel niet interessant is voor de sector.

Rik Duyck, plaatsvervangend algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ’We steunen onder andere onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën, waarbij de frequentie en/of intensiteit van de bestraling wordt aangepast. Voor de industrie minder interessant, maar voor ons is dit heel belangrijk onderzoek dat de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt helpt te verbeteren.’

De 1000 km rookvrij
Kom op tegen Kanker riep alle deelnemers en supporters op om samen van de 1000 km een rookvrij evenement te maken. Roken is namelijk de belangrijkste vermijdbare oorzaak van kanker. Wie niet rookte, werd tijdens de 1000 km in de bloemetjes gezet door Jean Til, veelvoudig wereldkampioen complimentjesgeven. Wie toch een sigaret opstak, probeerde hij op ludieke wijze op andere gedachten te brengen.

Wie krijgt de Trofee van de Langste Erehaag?
Leopoldsburg krijgt als middagstad dit jaar de ‘Trofee van de Langste Erehaag’

Jubileumeditie in 2019
De 1000 km voor Kom op tegen Kanker sluit vanavond af met een groot slotfeest op de Grote Markt in Mechelen. Sinds de start in 2010 bracht de fietsvierdaagse al € 21 654 000 voor kankeronderzoek op. Volgend jaar bestaat de 1000 km voor Kom op tegen Kanker 10 jaar. Inschrijven voor de jubileumeditie kan vanaf morgenmiddag op 1000km.be

foto’s 1000 km KOTK
Onze redacteurs en fotografen vertoefden 4 dagen op de Mechelse Grote Markt. Zij kwam naar huis met een pak foto’s, verslagen en vooral ook kippenvelmomenten.

Bekijk de foto’s via de Facebookpagina van ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar