Nieuws
Boerenmarkt sluitstuk van succesvolle Week van de Groentestreek

donderdag 10 mei 2018 20:29 - Sint-Katelijne-Waver

Boerenmarkt sluitstuk van succesvolle Week van de Groentestreek

Op vrijdag 11 mei sluit Sint-Katelijne-Waver de Week van de Groentestreek af met een boerenmarkt aan het gemeentehuis. De voorbije week lokten de verschillende activiteiten heel wat bezoekers naar de groentegemeente.

Al voor de 22e keer organiseert het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver de Week van de Groentestreek. Het prachtige lenteweer en de vele boeiende activiteiten maakten er een topeditie van. “Op zondag namen ruim 2.000 personen deel aan de wandelingen, fietstocht en bedrijfsbezoeken”, vertelt schepen van Toerisme An Coen. “De bedrijfsbezoeken aan veiling BelOrta en het Proefstation voor de Groenteteelt waren weken vooraf al volgeboekt. De lezingen ‘Vrouwen trekken de kar’ en ‘De Tomaat, van Mexico tot Mechelen’ lokten samen meer dan 120 toehoorders. Ook de twee kinderactiviteiten waren een succes: er werd geknutseld in de bib en tijdens een workshop in Domein Roosendael leerden ze alles over zelfgeplukte kruiden. Ruim 150 schoolkinderen brachten een bezoek aan een tuinbouwbedrijf.”

Afsluitende boerenmarkt
Vrijdagavond sluit de Week van de Groentestreek in stijl af met de tweede editie van de boerenmarkt. “Dit nieuwe evenement was vorig jaar meteen een schot in de roos. We hebben daarom geen seconde getwijfeld om dit opnieuw te organiseren”, vertelt schepen van Land- en Tuinbouw Joris De Pauw. “Een veertigtal standhouders met lokale, ambachtelijke producten en verenigingen bieden hun waren aan. Bezoekers kunnen hun hart ophalen aan de vele verse (vergeten) groenten, hapjes en drankjes, ambachtelijke producten en veel meer.”

Er zijn optredens van volksdansgroep Tijl Uylenspiegel en het Kroatische KUD Kralus. Ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. “Zij kunnen zich verlekkeren aan een springkasteel, de dieren van de Boerderij Bende op Wielen en heel wat andere animatie”, besluit De Pauw.

De boerenmarkt vindt plaats op het binnenplein van het gemeentehuis van 18 tot 22 uur. De toegang is gratis.

Foto: de medewerkers van de dienst vrije tijd die de Boerenmarkt organiseren.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar