Nieuws
kip

woensdag 11 april 2018 10:34 - Zemst

Zemst dringt afval terug met kippenactie

Het is al even geleden maar het gemeentebestuur van Zemst organiseert dit jaar opnieuw een kippenactie. Kippen zijn immers prima afvalverwerkers. Om die reden kan ieder gezin tot en met 7 mei 3 kippen bestellen voor 12 euro.

Dat komt overeen met ongeveer de helft van de normale aankoopprijs, de gemeente past de rest bij. “Onderzoek toont aan dat de inhoud van de restafvalzak voor een aanzienlijk deel (ongeveer 30 %) bestaat uit groente- en fruitafval. Drie kippen volstaan om de gemiddelde hoeveelheid keukenafval van een doorsnee gezin te verwerken. Met deze kippenactie wil de gemeente de hoeveelheid restafval terugdringen. De eitjes zijn bovendien mooi meegenomen.

Kippen bestellen kan online op www.zemst.be/kippenactie2018 of met een bestelformuliertje in het gemeentelijk informatieblad Zemst Info. Op zaterdag 26 mei kunnen de kippen afgehaald worden op twee verdeelpunten in Zemst.



Klik hier voor meer nieuws uit de regio Zemst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Tags

Commentaar