Nieuws
Zwaar vervoer 2018-03

dinsdag 13 maart 2018 13:20 - Mechelen - Willebroek

Politie controleert zwaar vervoer

Maandagnamiddag 12 maart voerde de lokale politie Mechelen-Willebroek op verschillende locaties een controleactie uit op zwaar vervoer.

Een vrachtwagen met een maximale toegestane massa van 12 ton werd aan de kant gezet omdat de kraan op het voertuig op geen enkele manier werd vastgemaakt. De chauffeur krijgt een boete van 174 euro. Bij verdere controle bleek dat de chauffeur helemaal geen houder was van een rijbewijs C. Bovendien had hij zijn identiteitskaart niet bij zich en kreeg hij een bijkomende boete van 58 euro. Het voertuig werd onmiddellijk geïmmobiliseerd. De chauffeur en de werkgever zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Een vrachtwagen vervoerde een gasfles los op de laadvloer. Bij een ongeval of wanneer er plots wordt geremd kan dit ernstige gevolgen hebben. De chauffeur kreeg een boete van 174 euro.

Een uitzonderlijk transport werd op de Guido Gezellelaan in Mechelen opgemerkt zonder begeleidingsvoertuigen. Dit type transport moet begeleid worden omdat het de brug tegen de rijrichting moet oprijden omwille van stabiliteitsredenen. Ook hier 400 euro boete.

In Willebroek werden verschillende vrachtwagenbestuurders beboet. Ze moeten 116 euro betalen wegens parkeren op het fietspad of 174 euro voor het negeren van de tonnagebeperking in het centrum van de gemeente. Zo werd een buitenlandse chauffeur beboet omdat hij via de Oude Dendermondsestraat zich een weg wilde banen door Willebroek. Hij negeerde niet alleen de tonnagebeperking, hij negeerde tevens de verboden rijrichting. Hij diende onmiddellijk 348 euro boete cash te betalen.

Een vrachtwagenbestuurder voerde zijn opdracht uit zonder de voorziene tachograaf in zijn voertuig. Hij ontvangt een boete van maar liefst 2640 euro. Een bestuurder, die in overtreding was met de rij- en rusttijden, ontvangt een boete van 165 euro.

Foto: Lokale politie Mechelen-WillebroekKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar