Nieuws
Kasteel van Zellaer

maandag 12 maart 2018 13:50 - Bonheiden

Bonheiden zoekt gidsen voor Kasteel Zellaer

Op 12 september 2017 nam Kempens Landschap kasteeldomein Zellaer in erfpacht voor 54 jaar. In dezelfde akte werd de gemeente Bonheiden eigenaar van 20% van het domein. Beide partners zullen samen het domein beheren, openstellen en een duurzame herbestemming realiseren in de gebouwen.

Om de verwachtte stroom van bezoekers te kunnen opvangen zoeken zij nu enthousiaste vrijwilligers om als Kasteelgids het domein mee om te vormen tot een toplocatie in de streek.

Op zondag 20 mei 2018 wordt Kasteel Zellaer de eerste keer opengesteld voor het publiek met een groots kasteelfeest. Op die datum zal er ook meer informatie worden bekend gemaakt over de mogelijke herbestemming van de gebouwen. Families, schoolkinderen, fietsers, wandelaars en groepen zullen het kasteel binnenkort dan ook kunnen bezoeken.

Om deze mensen te begeleiden tijdens hun bezoek zijn Kempens Landschap en het gemeentebestuur van Bonheiden op zoek naar gidsen. Ben je geïnteresseerd om als gids samen met ons het Kasteeldomein van Zellaer uit te bouwen tot een toplocatie in de streek? Kom dan zeker eens luisteren op de vrijblijvende informatieavond op donderdag 29 maart 2018 om 19u in de Schepenzaal in het gemeentehuis van Bonheiden. We geven je daar graag alle informatie en beantwoorden al jouw vragen. Geen voorkennis vereist! Iedereen welkom!

Kempens Landschap en het gemeentebestuur roepen de bevolking ook op om het ons te laten weten als je beschikt over fotomateriaal uit de oude doos of historische informatie over domein Zellaer, zodat de geschiedenis van het domein zo goed mogelijk in woord en beeld kan worden gebracht!

Foto: Kempens LandschapKlik hier voor meer nieuws uit de regio Bonheiden

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar