Nieuws
willebroek logo

zaterdag 10 maart 2018 17:24 - Willebroek

Willebroek kent subsidies toe aan initiatieven die armoede aanpakken

De dienst Welzijn van de gemeente Willebroek wil samen met andere organisaties de strijd tegen armoede aangaan. Dit jaar wordt 7.000 euro uitgetrokken voor de subsidiëring van projecten en activiteiten die armoede aanpakken en/of onder de aandacht brengen.

Elke Willebroekse vereniging (vzw, school, organisatie, sportclub, jeugdbeweging,…) kan een subsidie aanvragen. Het totale bedrag kan verdeeld worden onder verschillende projecten en activiteiten.

De subsidie kan aangevraagd worden voor activiteiten die mensen laten kennismaken met het thema armoede. De activiteiten moeten plaatsvinden in 2018 en moeten gericht zijn op het versterken van mensen in armoede en/of zich richten op het organiseren, stimuleren en begeleiden van vormen van maatschappelijk engagement en sociale actie.

Daarnaast kan ook een subsidie aangevraagd worden voor projecten die een concrete bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede, buiten de werking van de organisatie vallen en na afloop verankerd worden in de werking. De projecten starten ten laatste op 1 september en lopen maximaal twee jaar.

Hoe aanvraag tot subsidie indienen?
Je dient een idee in vóór 13 april 2018 aan de hand van het formulier dat je vindt op www.willebroek.be. Deze aanvraag is heel eenvoudig en je krijgt zo snel mogelijk feedback. Uiterlijk op 25 mei 2018 dien je het meer uitgebreide aanvraagformulier in voor je project of activiteit.

Formulieren stuur je naar mieke.witkamp@willebroek.be of Pastorijstraat 1, 2830 Willebroek t.a.v. Mieke Witkamp.

De ingediende projecten en activiteiten zullen beoordeeld worden door een jury.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar