Nieuws
Stadslogo Mechelen

zaterdag 10 maart 2018 17:06 - Mechelen

Start wegenis- en rioleringswerken Spoorwegstraat in Hombeek na het weekend

Na het weekend starten in de Spoorwegstraat in Hombeek wegenis- en rioleringswerken. Deze zullen een drietal maanden in beslag nemen.

“De aanpak van de rioleringen en een behoorlijke straataanleg van de Spoorwegstraat, voorheen een aarden weg, waren al lange tijd beloofd en gepland. Nu voeren we deze werken effectief uit”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

“Eerst wordt de algemene riolering geplaatst en vervolgens gebeuren de huisaansluitingen. Nadien zal de aannemer steenslag plaatsen en worden de boordstenen aangebracht alsook de fundering nieuwe klinkers gelegd. De aannemer start ter hoogte van de Bankstraat met de aanleg van de hoofdriool, regen- en vuilwater en werkt zo naar achter in de Spoorwegstraat”, licht schepen Bart De Nijn het verloop van de werken nog toe.

De Spoorwegstraat in Hombeek is een doodlopende straat. Deze wordt tijdens de werkzaamheden vanaf de Bankstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers blijven wel doorgang hebben. Het einde van de werken wordt in het vooruitzicht gesteld tegen eind mei.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar