Nieuws
Dennis Van Wijk

vrijdag 9 maart 2018 17:32

KV Mechelen klaar voor allesbeslissende wedstrijd

Zondag is het zover. KV maakt zich op voor de match van de waarheid. De match waar menig KV supporter al dagen van wakker ligt. Malinwa krijgt tegen de Waaslanders in een vol huis nog één laatste kans op het behoud.

Het zal branden zoals een hel, daar Achter de Kazerne. Reeds vijf dagen voor deze allesbeslissende match hing het bordje ‘uitverkocht’ aan de ingang van de loketten. Ruim 16.000 supporters zullen Malinwa zondag naar een overwinning moeten schreeuwen.

Goede inzet, tevreden trainer

Sinds de komst van van Wijk draait het opnieuw bij KVM. “Ik mag niet klagen over de trainingen. De inzet is goed, er wordt hard gewerkt en de opdrachten worden zo goed mogelijk uitgevoerd. Ik heb een goed gevoel bij de groep en we laten écht goede dingen zien”, aldus van Wijk. Maar ondanks deze lovende woorden zijn er toch twee pijnpunten waar Malinwa nog mee worstelt. “We kunnen onszelf niet belonen met een overwinning, dat is jammer. Daarnaast duurt het altijd wel even vooraleer we ons herpakken als het tegenzit. We moeten onszelf dus belonen voor het spel en het vasthouden op momenten dat het moeilijk gaat”, gaat de Mechelse coach verder.

Zenuwslopende wedstrijd

Dat het 90 minuten lang bibberen wordt is zeker, en dat zal deze keer niet komen door de kou. Maar met van Wijk heeft KV wel een ervaringsdeskundige: “Ik heb deze situaties al meerdere keren meegemaakt, als coach en als speler. Je moet als coach niets aan het toeval overlaten, alles in orde brengen en de spelers klaar maken voor de wedstrijd. Meer kan je niet doen. Dan gaat het uiteindelijk over de uitvoering van de spelers die jij kiest”. Maar natuurlijk speelt de prestatie van Eupen ook een rol. “Natuurlijk gaan we ons informeren over hoe het aan de andere kant is, maar je moet uitgaan van je eigen krachten”, zo zegt de oefenmeester.

Want er hangt veel van af. “De toekomst van de club, die van de supporters, en die van mezelf. Mijn job hangt hier van af. Maar er is niemand in de hele wereld die mij of mijn spelersgroep moet verwittigen over het belang van deze wedstrijd.”

Van Wijk gaat ook nog verder over de eerdere insinuaties dat er cadeaus zullen worden uitgedeeld, maar daar is hij heel duidelijk over: “Ik heb nooit cadeaus gevraagd of uitgedeeld, en verwacht ook nu van niemand een cadeau. Ik hoop dat de spelers mij een cadeau geven, zij moeten op niveau spelen en hard werken. Laten we vooral hopen dat alles sereen verloopt, dat we een goede prestatie leveren, kunnen winnen en hopelijk een paar doelpunten maken. Meer kunnen we niet doen, en als we dat doen, hebben we onszelf niets te verwijten.”

Toekomst van van Wijk bij Malinwa

Ruim een maand na zijn aanstelling als trainer van Malinwa blikt Van Wijk even terug op de afgelopen periode. “We hebben als team heel goede dingen getoond, speelden vrank en vrij en maakten goede combinaties. Maar we kunnen een wedstrijd niet bevriezen en geven het vaak weg op stilstaande fasen. Dat moet je eigenlijk intrainen. Maar ik ben de laatste jaren al vaker voor de leeuwen gegooid, en je stempel drukken op lange termijn, dat gaat niet”. Hoe zijn toekomst er bij KV nog zal uitzien, hangt dus waarschijnlijk af van het resultaat. “Als we winnen zal ik hier volgend jaar nog zijn en als we verliezen zal ik zien wat er gebeurt. Een coach die wint is een goede coach en een coach die verliest een slechte. Laten we hopen dat ik zondag een goede coach ben”.

Geen Kolovos en Ouattara

Een 19-koppige selectie maakt zich klaar voor deze allesbeslissende match. Wie daar niet bij zullen zijn: Vitas, Van Cleemput, Bosiers, Kawaya, Kolovos en De Witte. Ook Ouattara moet verstek geven, hij moest vroegtijdig stoppen op training. Verder trainde ook Verdier en Bagayoko niet mee vandaag, zij werden uit voorzorg aan de kant gehouden maar zouden wel fit zijn tegen zondag.Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar