Nieuws
Stadslogo Mechelen

vrijdag 9 maart 2018 18:39 - Mechelen

Dak kinderkribbe Dennenstraat in Mechelen dringend aan renovatie toe

Het dak van de kinderkribbe aan de Dennenstraat in Mechelen-Zuid is dringend aan herstelling toe. De stad heeft dan ook zo snel mogelijk firma’s aangezocht om de noodzakelijke werken uit te voeren.

De kinderkribbe aan de Dennenstraat wordt vanaf 1 januari geëxploiteerd door Zorgbedrijf Rivierenland. Het stadsbestuur, als eigenaar van het gebouw, investeert en bekommert zich nog altijd in zorginfrastructuur.

“Er werden waterlekken in het plafond en in de traphal vastgesteld. Een totaalrenovatie van het dak van de kinderkribbe in de wijk Tervuursesteenweg drong zich op om de goede werking van het kinderdagverblijf te kunnen blijven garanderen en verdere schade aan het interieur van het gebouw te voorkomen. Om toekomstige problemen te vermijden, gaat de stedelijke dienst Beheer Gebouwen een traject uitwerken met opmaak van bestekken voor tweejaarlijks onderhoud van alle daken en een raamcontract om dringende herstellingswerken, waar nodig, te kunnen laten uitvoeren”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn.

Schepen Koen Anciaux, voorzitter van Zorgbedrijf Rivierenland voegt daaraan toe: “Vorig jaar werden de vloeren van deze kribbe al vervangen, nu renoveren we het dak. We blijven kwaliteit garanderen voor onze kribbes want veiligheid en comfort van onze kinderen staat altijd hoog in het vaandel”.

De totaalrenovatie van een dakgedeelte van de stedelijke Kinderkribbe Dennenstraat is toegewezen aan de nv Adidak uit Herenthout ten bedrage van € 27.795. De hoogdringende herstellingswerken zullen gauw gebeuren door de firma A.S.A.P-sneldienst uit Brasschaat (kostprijs € 3000). De opvolging van de werf door een externe architect wordt geschat op € 4356.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar