Nieuws
Sint-Katelijne-Waver Marktplein

donderdag 8 maart 2018 19:07 - Sint-Katelijne-Waver

Nieuwe voorrangsregeling op Markt in Sint-Katelijne-Waver

Vanaf woensdag 14 maart veranderen de voorrangsregels voor het verkeer op de Markt. Het verkeer dat zich al op de Markt bevindt, heeft vanaf dan voorrang op het verkeer dat de Markt vanop de invalswegen wil oprijden. In eerste instantie gaat het om een proefopstelling van drie maanden.

Tot op heden geldt op de Markt de gewone ‘voorrang van rechts’. Dit betekent dat verkeer dat zich al op de Markt bevindt, voorrang moet verlenen aan het verkeer dat de Markt wil oprijden. Als gevolg van de werken in de Stationsstraat raakt de Markt sneller verzadigd en komt het verkeer vaker vast te staan.

Zoals een rotonde
“Daarom treedt vanaf woensdag 14 maart na de ochtendspits een nieuwe verkeersregeling in werking”, zo vertelt schepen van Mobiliteit Tom Ongena. “De Markt wordt beschouwd als ware het een rotonde. Het verkeer dat op de Markt rijdt, heeft voorrang op het verkeer dat de Markt wil oprijden. Door de Markt als rotonde te beschouwen, zal ze zich makkelijker laten ontruimen.”

In de straten die uitgeven op de Markt (Wilsonstraat, Lemanstraat, Duffelsesteenweg en de Gen. Deschachtstraat) worden er extra aanwijzingsborden geplaatst om de weggebruikers attent te maken op de gewijzigde verkeerssituatie. De schilderingen op de weg worden voorlopig niet aangepast. Dit gebeurt pas indien de nieuwe regeling definitief zou worden.

Evaluatie na drie maanden
“De nieuwe situatie is nog niet definitief. Na drie maanden volgt een evaluatie en wordt beslist of de nieuwe situatie behouden blijft, dan wel dat we terugkeren naar de huidige situatie”, besluit schepen Ongena.

foto: facebookpagina Wireless BelgiëKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar