Nieuws
Sint-Katelijne-Waver Marktplein

woensdag 7 maart 2018 22:21 - Sint-Katelijne-Waver

Inwoners maken kennis met onbekende plekjes tijdens Belevingsdag in ‘t Centrum

Via de campagne ‘’t Centrum in ’t nieuw’ is het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver op zoek naar ideeën om de dorpskern te vernieuwen. Op zondag 11 maart kunnen inwoners onder begeleiding van een gids een wandeling maken door ’t Centrum. Onderweg kunnen ze kennismaken met onbekende plekjes, dorpsfiguren en verhalen uit het heden en het verleden.

Dit voorjaar gaat het gemeentebestuur op zoek naar ideeën voor de herinrichting van het dorpsplein in Sint-Katelijne-Waver. Tom Ongena, schepen van communicatie en inspraak: “Om de campagne extra kracht bij te zetten organiseren we geleide wandelingen tijdens de Belevingsdag op zondag 11 maart. De wandeling start op het binnenplein van het gemeentehuis waar deelnemers een openluchttentoonstelling kunnen bezoeken met beeldmateriaal uit de oude doos. De expositie laat zien hoe erg het Centrum doorheen de jaren veranderd is”.

Deelnemers kunnen starten tussen 14 en 17 uur. Een gids brengt u bij onbekende plekjes, laat u kennismaken met dorpsfiguren en verhalen uit het heden en verleden. Burgemeester Kristof Sels: ”Deelnemers krijgen uitleg bij wat is, maar ook over wat nog komen zal”. De wandelingen zijn geschikt voor mobiele wandelaars van alle leeftijden.

Schepen Ongena: “Met deze Belevingsdag willen we inwoners aanzetten om na te denken over de toekomst van het dorpsplein en hopen we dat zij hun ideeën en dromen meedelen. Langs het parcours kunnen ze hun voorkeur kenbaar maken en op het einde van de wandeling kunnen ze hun ideeën achterlaten op het marktplein.”

Mensen die niet kunnen deelnemen kunnen nog altijd hun ideeën indienen via skw.be/tcentrumintnieuw.

In het najaar heeft het gemeentebestuur al een inspraaktraject gehouden in de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. “Met succes,” zegt Tom Ongena. “We kregen meer dan 350 ideeën en voorstellen binnen. Intussen is een stuurgroep met bewoners aan de slag gegaan met deze voorstellen. Het uiteindelijk doel is om te komen tot enkele concrete voorstellen voor de herinrichting, waarover we de mensen mee laten beslissen.”

foto: facebookpagina Wireless BelgiëKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar