Nieuws
De_Schalk_1_(c)Viabuild

woensdag 7 maart 2018 23:14 - Willebroek

Aannemer start afbraak oud voetbalstadion Willebroek-Meerhof

Deze week is een aannemer gestart met de voorbereidingen om het voetbalstadion De Schalk in Willebroek af te breken. Nog deze zomer komt er een speelweide, waarop de kinderen van de speelpleinwerking naar hartenlust kunnen spelen.

Een nieuwe plek voor kinderen en jongeren
In 2019 bouwt de gemeente op het terrein een nieuwe sporthal, wordt de huidige sporthal gerenoveerd en komen er nieuwe ruimtes voor dans en gevechtssporten. De site wordt ook de nieuwe locatie voor de lokalen van de buitenschoolse kinderopvang en de kribbe. Daarnaast komt er een jeugdhuis en een polyvalente ruimte die kan dienstdoen als feest- en fuifzaal. Inwoners, kinderen en jongeren vinden er een plek om te sporten, te spelen en te fuiven.

Speelweide voor de zomervakantie klaar
Eerst worden de tribunes en de kleedkamers ontmanteld. Alle rommel, stoeltjes, deuren, enzovoort worden afgevoerd. Daarna volgen de eigenlijke sloopwerken. Alle afvalmaterialen gaan naar de verwerkingscentrale van Viabuild in Willebroek. De grond wordt afgegraven en het terrein wordt op gelijk niveau gebracht en opgevuld met teelaarde. Tot slot wordt het nieuwe grasveld ingezaaid. Enkele bomen blijven staan.

De werkzaamheden nemen twee maanden in beslag. Zo krijgen de kinderen tegen de zomervakantie een veilige en fijne plek om te spelen.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Willebroek

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar