Nieuws
opstart afhaalpunt groente- en fruitpakketten Dorpshuis Walem

woensdag 21 februari 2018 22:19 - Mechelen

Opstart van afhaalpunt groente- en fruitpakketten in Dorpshuis Walem

De vernieuwde dorpshuiswerking in Walem breidt uit met afhaalpunt voor groente- en fruitpakketten.

“Sinds vorig jaar zetten we in op een vernieuwde dorpswerking in de dorpshuizen. De dorpsconsulenten coachen vrijwilligersgroepen om allerlei activiteiten in het dorpshuis te organiseren. De dorpshuizen worden uitgebouwd tot een draaischijf voor allerlei kleinschalige projecten. Verschillende activiteiten worden met elkaar verbonden om ook zoveel mogelijk Walemnaars opnieuw te laten kennismaken met hun dorpshuis”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

Vorig jaar sloten in Walem een paar buurtwinkels de deuren. Dat zette Veronique Van den Bergh ertoe aan om in het dorpshuis met een afhaalpunt van groente- en fruitpakketten van start te gaan. Veronique Van den Bergh levert al groenten en fruit aan bedrijven en gaat deze dienstverlening nu ook uitbreiden naar de Walemnaars.

Lokale economie in Walem nieuw leven inblazen
“Mijn bedoeling is om mee de lokale economie nieuw leven in te blazen. In eerste instantie vanwege het dalend aantal buurtwinkels en in tweede instantie om de lokale boeren en producenten te ondersteunen. We starten met groente-, fruit- en soeppakketten die wekelijks worden samengesteld naargelang het aanbod en seizoen. Ook kunnen we een aantal klaargemaakte zaken aanbieden zoals verse soep, guiche, lasagne, bereide groentegerechten, in de toekomst eventueel ook slaatjes, allemaal dagvers bereid en seizoensgebonden. Ook is het nog de bedoeling om enkele ambachtelijke producten aan te bieden zoals honing, verse sapjes, choco zonder toegevoegde suikers, … In Walem is er eveneens vraag naar bioproducten, ook daar proberen we een lokale producent voor te vinden. Misschien kunnen we ook een extra service geven door eventueel ecokoeriers in te schakelen, zodat we ook mensen die wat minder te been zijn of mensen met minder tijd kunnen ondersteunen”, licht Veronique Van den Bergh haar initiatief toe.

Win-win situatie
“Het afhaalpunt van groente- en fruitpakketten gaat een bijkomende dynamiek aan de werking van het Dorpshuis in Walem geven, omdat het meer beweging brengt in het dorpshuis. Het past perfect in de vernieuwde dorpsvisie die wij ook via een samenwerking met lokale partners wensen uit te bouwen. De initiatiefneemster engageert zich immers eveneens om naast het afhaalpunt ook de boekenruil en de afhaalservice van de bibliotheek in het Dorpshuis te bemannen. Zulks leidt dus tot een win-win situatie. Ook voor ouderen en minder mobiele dorpsbewoners betekenen dit extra kansen zowel op sociaal vlak als op gebied van zelfredzaamheid”, meent schepen van Wijk- & Dorpszaken Katleen Den Roover. Ook het Huis van de Mechelaar heeft een keer in de twee weken afspraken in het dorpshuis van Walem.

Praktisch
Het afhaalpunt in het Dorpshuis aan de Koning Albertstraat 54 in Walem is geopend woensdag van 15 tot 18 uur. Bestellen is mogelijk telefonisch naar 0496 50 67 05, per e-mail info@artisjok.be of via een formulier te verkrijgen in het dorpshuis. Bestellingen dienen ten laatste maandagavond binnen te zijn voor levering op woensdag.

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar