Nieuws
Lange Zandstraat2

woensdag 21 februari 2018 22:07 - Sint-Katelijne-Waver

Lange Zandstraat heropent eind april

Begin maart starten de laatste werkzaamheden in het kader van de heraanleg van de Lange Zandstraat in Sint-Katelijne-Waver. Eind april zal de straat weer volledig worden opengesteld voor het verkeer.

In de eerste helft van maart zal de aannemer de toplaag van de asfaltverharding aanleggen in het stuk tussen Stadeycken en de grens met Mechelen. Ook de verkeersgeleiders ter hoogte van de kruispunten met de Beukendreef, Stadeycken en Rozendael worden dan geplaatst. “Het beton van de verkeersgeleiders moet drie weken uitharden voor er auto’s kunnen overrijden. Opdat de bewoners tussen Beukendreef en Rozendael aan hun woning zouden raken, wordt deze beton in twee fases gegoten. Tijdens deze uithardingsperiode worden de bermen, opritten, beplantingen, boordgrachten, aanwerkingen zijstraten, verkeerssignalisatie en dergelijke aangebracht en afgewerkt”, zo vertelt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw. “Om deze werken veilig te laten verlopen en de beton optimaal te laten uitharden, blijft doorgaand verkeer nog even verboden.”

Op vrijdag 20 april zal de vernieuwde Lange Zandstraat opnieuw worden opengesteld voor het verkeer. Het gemeentebestuur zal die namiddag de buurtbewoners uitnodigen voor een kleine receptie.

De werken in de Lange Zandstraat en zijstraten Kalkoenstraat en Heidestraat hebben anderhalf jaar geduurd. Pidpa-Hidrorio legde er een nieuwe riolering aan en het gemeentebestuur maakte van de gelegenheid gebruik om het wegdek te vernieuwen en nieuwe fietspaden aan te leggen. De totale kostprijs van dit project bedroeg 3 miljoen euro. Het gemeentebestuur nam hiervan 1,4 miljoen euro voor haar rekening.

Later dit jaar zullen ook in de zijstraten Beukendreef, Netestraat en Fermerijstraat nieuwe riolering en wegenis worden aangelegd. Wanneer hiervoor een aannemers is aangesteld, organiseert het gemeentebestuur een infovergadering voor de bewoners om het verloop van de werken toe te lichten.

foto: Facebookpagina gemeente Sint-Katelijne-WaverKlik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar