Nieuws
mpressie Schijfstraat - zicht op nieuwbouw en appartementen (reno)

maandag 12 februari 2018 22:44 - Mechelen

Woonpunt Mechelen start renovatie appartementen Schijfstraat

Sinds kort is een aannemer in opdracht van sociale huisvestingsmaatschappij Woonpunt Mechelen aan de slag met de binnenafbraak van 36 appartementen. Die appartementen zijn gelegen in een binnengebied in de Schijfstraat en zullen volledig gerenoveerd worden. De werken kaderen binnen de totale vernieuwing van de site. Aansluitend op deze deelfase zullen de resterende 43 appartementen aangepakt worden.

Woonpunt Mechelen startte in 2015 met de vernieuwing van het binnengebied in de Schijfstraat. In een eerste fase werden 5 huisjes afgebroken en vervangen door een nieuw complex met 12 appartementen. Vorig jaar werd gestart met de bouw van 5 koopappartementen en sinds enkele weken wordt er volop gewerkt aan een volgende fase: de renovatie van 79 appartementen. “De appartementen op het domein dateren van na de tweede wereldoorlog en voldoen dus niet meer aan de huidige normen. In deze deelfase zullen 36 appartementjes met één slaapkamer compleet gerenoveerd worden. De bewoners zijn enkele maanden geleden verhuisd naar het nieuwe appartementsgebouw dat we eind vorig jaar ingehuldigd hebben of verhuisden naar een andere buurt”, vertelt Alexander Vandersmissen, voorzitter van Woonpunt Mechelen. “Als deze appartementen afgewerkt zijn, kunnen de resterende bewoners doorschuiven en pakken we de overige appartementen aan. Het gaat dan om zowel de resterende appartementen van de kleinere gebouwblokken als de overige appartementencomplexen op het domein”, vervolledigt hij.

De verschillende gebouwen worden volledig gerenoveerd. “Zo voorzien we nieuwe daken, ramen, elektriciteit, bezetting, vloeren, centrale verwarming en een ventilatiesysteem type C+. Zowel het dak als de vloer van het gelijkvloers worden geïsoleerd volgens de huidige normen. Ook de gevels worden opgeknapt”, aldus Vandersmissen.

Niet alleen de woningen en appartementen op het domein krijgen een make-over, ook de publieke ruimte zal vernieuwd worden waarbij het typische karakter van de wijk behouden blijft. “Het is de bedoeling om in het najaar van 2018 te starten met de heraanleg binnen de huidige werfzone”, besluit Vandersmissen.

Als alles goed verloopt, zal de renovatie van deze eerste deelfase in het voorjaar van 2019 afgerond zijn. De kostprijs van de totale fase (79 appartementen) wordt geraamd op 5.851.386,48 (excl. btw). De aannemer is PIT Antwerpen en de ontwerper is KPW architecten.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar