Nieuws
katten dierenbescherming

vrijdag 9 februari 2018 14:11 - Mechelen

Slechts 5 procent van gevonden dode katten is gechipt

Meldingen over dode dieren komen binnen bij de stad Mechelen of bij Hulpverleningszone Rivierenland. Zij brengen de dode dieren naar de Dierenbescherming, waar ze worden opgehaald door een erkende dienst. Het gaat om onder meer marters, konijnen, eenden, zwanen, duiven en katten. Vorig jaar ging het om 41 katten.

“Katten die overlijden zijn in veel gevallen iemands huisdier. Dieren die gemist worden dus,” weet gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA), die bij de stad opvroeg wat er gebeurt met de dode dieren. De Dierenbescherming controleert elke binnengebrachte dode kat op een chip. Indien de kat gechipt is, wordt de eigenaar dezelfde dag nog gecontacteerd.

“Helaas geeft de stad aan dat naar schatting slechts 5 procent van de gevonden katten gechipt was. Nu de centrale databank voor gechipte katten in voege is, zou ik daarom alle eigenaars van katten willen oproepen hun dier te laten chippen”, zegt Perdaens. “Op die manier kunnen verloren gelopen katten niet alleen snel herenigd worden met hun baasje, maar kan de Dierenbescherming ook snel de eigenaar terugvinden wanneer een dood dier wordt binnengebracht.”

Wie zijn kat wilt laten chippen, kan hiervoor terecht bij de dierenarts.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar