Nieuws
Plopsaqua Hannut Landen

vrijdag 9 februari 2018 16:24 - Mechelen

[UPDATE] Plopsaqua bouwt nieuw waterpark, maar niet in Mechelen

Vrijdagmiddag werd op een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark van Plopsa. Plopsaqua bouwt haar tweede waterpark in Hannut (Hannuit), vlak op de taalgrens.

In 2020 plant de Plopsa Group de opening van haar tweede waterpark, dat naar de naam Plopsaqua Hannuit-Landen zal luisteren. Het gloednieuwe park wordt in samenwerking met de steden Hannuit en Landen gerealiseerd en zal maar liefst 4800 vierkante meter in beslag nemen. Ditmaal opteerde Plopsa voor een ligging centraal in België, nabij de taalgrens en gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen.”

Mechelen nog niet afgeschreven?
In eerste reactie is Mechels schepen van Sport Walter Schroons niet verrast: “Ik wist dat men met beide steden aan het onderhandelen was”. Mechelen is volgens Schroons nog niet afgeschreven. “Bij mijn weten lopen er nog steeds onderhandelingen tussen onder meer Technopolis en de Vlaamse overheid”, aldus nog Schroons. De bedoeling was om Plopsaqua een plaatsje te geven op en rond de terreinen van Technopolis, maar Hannut en Landen krijgen dus de eer.

Ook bij Plopsa bevestigt men dat er nog gesprekken aan de gang zijn tussen alle partijen voor de bouw van een nieuw waterpark in Mechelen. “De bouw van het waterpark in Hannut sluit de komst van Plopsaqua in Mechelen niet uit”, aldus Jolien De Tender, persverantwoordelijke van Plopsa. Een termijn kan Plopsa er niet opplakken, maar de kans bestaat nog steeds dat Plopsaqua in Mechelen gebouwd kan worden.

foto: PlopsaKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar