Nieuws
Van Wijk Vanderbiest

vrijdag 9 februari 2018 18:30

Dennis van Wijk: “Dit is een wedstrijd van levensbelang”

KV Mechelen ontvangt morgen AS Eupen voor een belangrijk degradatieduel. Bij een overwinning springt Malinwa over de Oostkantonners, bij een nederlaag loopt Eupen vijf punten uit.

Trainer Dennis van Wijk begon zijn wekelijks perspraatje met een bedanking voor terreinverzorger ‘Jeanke’: “We trainen nu al enkele dagen op het hoofdveld, waardoor het veld meer afziet en hij meer werk heeft. Toch laat hij het toe, en daar zou ik hem heel graag voor willen bedanken.”

Morgen telt er voor de Nederlander maar één ding: de overwinning. “We moeten zorgen dat we goed presteren, en hopen dat dat volstaat voor de drie punten”, klinkt het. “En ook als we slecht presteren en toch zouden winnen ga je mij zeker niet horen klagen. Het is een wedstrijd van levensbelang en iedereen moet focussen op het doel dat we voor ogen hebben: ons redden.”

“Het is geen ochtendwandeling”

De druk is dus groot, en daar doet van Wijk nog een schepje bovenop: “Ik leg de spelers wat extra druk op, ja. Ze moeten beseffen dat het menens is nu. Het is geen ochtendwandeling. Ze moeten scherp zijn en het niveau moet hoog liggen, ook op training. Ik merk dat de spelers veel inzet tonen, dat is goed want alleen door hard te werken kan je iets bereiken. Er zijn slechts een paar spelers die ervaring hebben met degradatievoetbal, maar iedereen moet ermee om kunnen gaan. Dat mag dus geen excuus zijn.”

De oefenmeester wil dat zijn spelers zakelijker gaan spelen. “We spelen nog te vaak als jongens. We gaan te ‘lullig’ om met kansen die we krijgen en geven te veel ruimte weg in het eigen strafschopgebied. Dat heeft de wedstrijd tegen Anderlecht bewezen. We lieten Ganvoula tot twee keer toe veel te makkelijk scoren. We moeten als mannen spelen, zakelijk, en vol voor de overwinning gaan. Want het is simpel: als we winnen doen we een goede zaak, maar zijn we er nog niet. Als we gelijkspelen is er ook nog niets verloren, maar als we verliezen wordt het wel heel moeilijk.”

“Veel supporters is leuk, maar het zijn de spelers die het moeten doen”

Het AFAS Stadion zal morgen goed vol zitten. “Dat kan de spelers een boost geven, maar kan ook verlammend werken. Iedere speler reageert daar anders op. Maar het belang van de fans is enorm groot. Als de supporters achter ons staan kunnen we een divisie hoger spelen, maar het zijn de spelers die het moeten doen. Zij moeten beseffen dat ze met heel wat mensen hun toekomst spelen. Niet alleen die ven zichzelf, maar ook die van de club, van de supporters, van mij en ga zo maar door.”

Wat de sterke punten van Eupen zijn is duidelijk. “Ze zijn heel goed in de omschakeling en we mogen ze echt geen ruimte geven”, beseft van Wijk. “Het is aan ons om aan te vallen, maar we moeten wel goed in formatie blijven voetballen. We moeten ervoor opletten dat we niet als kippen zonder kop naar voor lopen.”

Mera opnieuw fit

El Messaoudi en Verdier zijn er door een schorsing niet bij morgen en Van Cleemput, De Witte en Vitas zijn geblesseerd. Verdediger German Mera is wel opnieuw fit. Assistent-trainer Fred Vanderbiest zal in de tribune moeten plaatsnemen nadat hij tegen Anderlecht zijn boekje te buiten ging.

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar