Nieuws
Logo Sint-Katelijne-Waver

donderdag 8 februari 2018 09:45 - Duffel - Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver zet licht op groen voor nieuw rioleringsproject

De gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver heeft het licht op groen gezet voor een riolerings- en wegenisproject in de Lintseheide en Waterstraat. De gemeente slaat hiervoor de handen in elkaar met buurgemeente Duffel en rioleringsbeheerder Pidpa-HidroRio.

De Lintseheide, Waterstraat en Heidestraat, die straten op de grens van Sint-Katelijne-Waver en Duffel, hebben nood aan een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel. Pidpa-HidroRio heeft hiervoor de nodige middelen vrijgemaakt en met Sint-Katelijne-Waver en Duffel een overeenkomst afgesloten om deze werken uit te voeren. Pidpa-HidroRio zal de werken leiden.

“Voor de afvoer van het afvalwater wordt een nieuwe riolering aangelegd onder de rijbaan. De afvoer van het regenwater zal voornamelijk gebeuren via de aanwezige boordgrachten. Deze worden heraangelegd waar nodig”, zo vertelt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw. “Als gemeente zullen we van deze werken gebruik maken om de Lintseheide en de Waterstraat van een nieuw wegdek te voorzien.”

De werken zullen worden uitgevoerd in 2020 of 2021.



Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar