Nieuws
R6 N14

vrijdag 12 januari 2018 17:46 - Mechelen

Hervatting werken kruispunt R6 met Liersesteenweg (N14) maandag 22 januari

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is verheugd te kunnen melden dat de werken aan het kruispunt van de R6 met de Liersesteenweg (N14) in Mechelen naar alle verwachting vanaf maandag 22 januari hervat zullen worden.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 19 januari
In november moesten de werken worden stilgelegd nadat de bouwvergunning geschorst werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen. AWV heeft intussen met de betrokken partijen een akkoord bereikt om de lopende procedures te beëindigen. De hervatting van de werken betekent ook de start van een nieuwe fase waarin begonnen wordt aan de bouw van de brug over het kruispunt. Voor het verkeer verandert de situatie reeds vanaf vrijdag 19 januari.

Oplossing voor schorsing bouwvergunning
In november moest het Agentschap Wegen en Verkeer de werken aan het kruispunt van de R6 met de N14 stilleggen wegens een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de bouwvergunning door een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Sindsdien werd er intensief aan een oplossing gewerkt en intussen is er tussen de betrokken partijen een akkoord bereikt. Op 9 januari sprak de Raad een arrest uit waarbij de afstand van de lopende procedures werd ingewilligd en de schorsing werd opgeheven. Eens het arrest officieel betekend is, staat niets de volledige heropstart van de werken in de weg.

Fase 2 start maandag 22 januari
Onder voorbehoud van het nog te betekenen arrest worden de werken vanaf maandag 22 januari hervat en begint meteen ook de tweede grote fase van het project: de bouw van de nieuwe integraalbrug over de Liersesteenweg en de aanleg van toegangshellingen.
Eerst worden er voorbereidende werken uitgevoerd, om vervolgens rond midden februari te beginnen aan de bouw van de brug zelf. Tegen het einde van de zomer verwacht AWV de tweede fase te kunnen afronden.

archieffoto: AWVKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar