Nieuws
Winterburendag

zaterdag 6 januari 2018 22:03 - Mechelen

Eerste editie Winterburendag klokt af op 95 deelnemende straten

Op vrijdag 5 januari 2018 vond de eerste editie plaats van de Winterburendag. Het gaat om de winterse editie van de Burendag, die telkens plaatsvindt in de lente. De Koning Albertstraat in Walem won de bijhorende wedstrijd, waarbij een foodtruck als prijs werd uitschreven.

De Mechelse Burendag kent reeds jaren een groot succes. In 2017 waren er 208 deelnemende straten, wat het grootste aantal deelnemers was tot nu toe. Omdat de Burendag enkel in de lente plaatsvindt, ontstond, met het groeiende succes in het achterhoofd, de idee om als stad ook in te zetten op een wintereditie. Deze eerste editie vond dus plaats op vrijdag 5 januari 2018 met 95 deelnemende straten. Het concept is nagenoeg gelijk aan de lente-editie van de Burendag: buren laten samenkomen en elkaar laten ontmoeten op een laagdrempelige manier. De bedoeling van de Winterburendag is immers om een gezellige gastvrije avond door te brengen op de stoep met een hapje en een drankje. “Het moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en wil in de sfeer van de feestdagen mee een steentje bijdragen tot ontmoeting en de versterking van de sociale cohesie binnen de stad” zegt Katleen Den Roover, schepen van Wijk- en Dorpszaken. Ook voor deze editie was er een samenwerking met de Oxfam-wereldwinkel waarbij deelnemende straten een bon van 25 euro konden inruilen om te besteden aan versnaperingen e.d.

Aan deze wintereditie was er ook een wedstrijd gekoppeld. Deze wedstrijd werd georganiseerd op Facebook, waarbij de vraag gesteld werd waarom de deelnemende straat zou mogen winnen. De winnende straat werd diegene met de meeste ‘likes’. De winnaar van deze eerste editie werd de Koning Albertstraat in Walem. Zij wonnen een foodtruck in de vorm van een wafelkraam om zo extra sfeer te brengen op hun Winterburendag.

foto: stad MechelenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar