Nieuws
J@M

woensdag 13 december 2017 13:29 - Mechelen

Buurtwerking Groot Begijnhof steunt kinder- en tienerwerking met inzameling schoolmateriaal

De bewoners van het Groot Begijnhof organiseren naar jaarlijkse gewoonte een levende kerststal. Het evenement vindt dit weekend plaats op het binnenplein van brouwerij Het Anker aan de Guido Gezellelaan. Nieuwigheden dit jaar: een afvalarme editie en de inzameling schoolmateriaal voor de kinder- en tienerwerking J@M.

Een massa figuranten, een ezel, schapen, een kinderkoor, live muziek,… alles is voorhanden om er – net zoals de voorgaande jaren – een leuk kerstgebeuren van te maken op het binnenplein van Het Anker. Het wordt ook een afvalarme editie: soep uit stenen kommen, koffie uit tassen en jenever uit glaasjes. Het thema van dit jaar is oorlogskinderen anno 1917.

In die tijdsperiode moesten heel wat kinderen het met weinig stellen op gebied van o.a. onderwijs. Omdat dit probleem 100 jaar later nog niet de wereld uit is, besloot de buurtwerking om de kinder- en tienerwerking J@M te steunen. Daarom namen ze contact op met Labsir Abdrahman van de kinder- en tienerwerking.

“We zijn de buurtwerking van het Groot Begijnhof dankbaar om een goed doel te koppelen aan J@M. We werken dagelijks samen met kinderen en jongeren waarvoor niet alles zo vanzelfsprekend is. Steun krijgen is niet alleen hartverwarmend, het geeft onze kwetsbare kinderen ook nog een duwtje in de rug”, aldus Labsir Abdrahman.

Warme oproep
Aan de bezoekers van de levende kerststal wordt een warme oproep gedaan om J@M te steunen, door een (nieuwe) pennenzak mee te brengen. Ook schrijfgerief, inktpatronen, potloden, gommen, meetlatten, … zijn welkom.

“Op school wordt het basismateriaal wel voorzien. Ook bij J@M voorzien wij voor onze huiswerkklasjes, het nodige schrijf- en tekenmateriaal, latjes en rekenmachines. Maar om huiswerk te kunnen maken, hebben kinderen dit materiaal ook thuis nodig. We merken wel dat een eigen pennenzak, voor veel kinderen belangrijk is. De pennenzakjes zijn voor de kinderen zelf. Maar we gaan wel met elk kind bekijken waar hij of zij het pennenzakje wil bewaren: thuis of in onze werking”, klinkt het bij Ellen Neefs, leidinggevende kinderwerkingen bij J@M.

De Mechelse vzw J@M begeleidt wekelijks meer dan 300 kinderen tussen 6 en 11 jaar, in verschillende werkingen over het grondgebied van Mechelen.
Elk jaar opnieuw steunt de buurtwerking van het Groot Begijnhof een goed doel. Dit jaar hoopt de buurtwerking zo’n 300 pennenzakken te verzamelen.

Praktisch
Zaterdag 16/12/2017 van 18 tot 21u
Zondag 17/12/2017 van 16 tot 19u.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar