Nieuws
project_wolf

dinsdag 12 december 2017 22:23 - Mechelen

Project Wolf organiseert verscheidene workshops

Elke schoolvakantie organiseert Project Wolf nieuwe workshops en activiteiten waar jonge tieners gratis aan kunnen deelnemen. Deze kerstvakantie is dit niet anders. Leren radio maken of een workshop fotografie, het kan allemaal.

Bij Project Wolf hebben de Mechelse jongeren de mogelijkheid om te experimenteren met media, zoals fotografie, tekst, video en radio. Ze kunnen er onder ervaren begeleiding gebruik maken van het technisch materiaal en de lokalen. Jonge Wolven is de tienerwerking van Project Wolf.

Elke schoolvakantie worden er workshops en activiteiten gepland waar de Jonge Wolven gratis aan kunnen deelnemen. Tijdens de kerstvakantie liggen er heel wat leuke workshops op de plank: radio maken, Face on/off en anim’actie. “Tijdens de workshops scheppen we de mogelijkheid om talenten te ontdekken, nieuwsgierigheid te stimuleren en andere jongeren te ontmoeten. Leerrijk en plezierig tegelijkertijd”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Workshops in de kerstvakantie
28/12/2017 – Radio maken – 14u00 tot 17u00

Wil jij graag voor een micro staan in een échte studio of wil je nadenken over een leuk concept voor je eigen radioshow? We werken in kleine groep en gieten jullie ideeën in een radioprogramma met alles erop en eraan. Na deze korte workshop heb je de basis onder de knie.

28/12/2017 – Face on/off – 10u00 tot 12u30

Zie jij ook verhalen ontstaan als je naar beelden kijkt? Wil jij ook met een frisse blik kijken en portretten leren maken die iets uitstralen? Laat je dan onderdompelen in de wereld van de fotografie. Je smartphone of tablet wordt je werkinstrument. Wat zie je? We observeren en fotograferen erop los en komen tot eigenzinnige portretten die je digitaal kan versturen en delen. Belangrijk: eigen smartphone en kabel meebrengen om aan te sluiten op pc

4/01/2018 – Anim’actie – 10u00 – 12u30

Een hoop plasticine, afvalmateriaal, wasco’s en een wit vel papier. Met behulp van een digitaal fototoestel zullen we deze materialen laten bewegen in onze eigen animatiefilmpjes. Fantaseer een verhaal, ontwerp je achtergrond, je personages en… Actie!

Deze workshops zijn niet alleen een leerrijke en aangename tijdsverdrijving tijdens de schoolvakanties, het geeft de jongeren de mogelijkheid om op ongedwongen manier hun vaardigheden aan te scherpen. Dit zorgt voor een mooie wisselwerking omdat de jongeren nadien hun expertise doorgeven aan andere jongeren.

Jongeren tussen 12 en 15 jaar kunnen zich inschrijven voor de workshops via mechelen.be/jongewolven

foto: logo Project WolfKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar