Nieuws
KV Mechelen stadion 1

woensdag 6 december 2017 13:25 - Mechelen

KV Mechelen maakt plannen voor nieuwe hoofdtribune bekend

KV Mechelen wil binnenkort haar hoofdtribune helemaal vernieuwen. De eerste plannen worden aan de buurt, businesspartners en supporters voorgesteld.

Malinwa bouwde de vorige seizoenen reeds twee nieuwe tribunes en plant binnenkort ook de bouw van een nieuwe hoofdtribune. “We gaan de huidige hoofdtribune afbreken en vervangen door een spiksplinternieuwe”, zo zegt algemeen directeur Marc Faes. “Er komen luxueuze zitplaatsen, twee verdiepingen skyboxen met buitenseats, een businessrestaurant en een vernieuwde pers- en spelersinfrastructuur.”

De hoofdtribune zal aansluiten op de sfeer- en familietribune achter het doel aan de kant van Telenet en zal ook verbonden zijn met het fitnessgebouw aan de andere kant van het veld.

“Zo snel mogelijk realiseren”
“Dit zijn de eerste ontwerpen die we deze week bespreken met de buurt, onze partners en de stad Mechelen”, benadrukt Faes. “Het is daarom ook te vroeg om het al over een timing voor de bouw te hebben. Maar laat het duidelijk zijn: we willen dit zo snel mogelijk realiseren

Omvorming naar nv maakt verbouwing mogelijk
Tegen het einde van het jaar moet KV Mechelen een nv zijn. Daardoor kunnen zeven investeerders uit de Mechelse regio middelen ter beschikking stellen om de bouw van de nieuwe hoofdtribune te financieren.

“Na de twee nieuwe comfortabele sfeertribunes zetten we nu een nieuwe stap met een hoofdtribune die zich vooral richt op een zakelijke invulling. De capaciteit blijft nagenoeg gelijk – we voorzien daar 2.000 zitplaatsen – maar de extra commerciële mogelijkheden zullen onze club structureel versterken. Zo zullen we een nieuwe budgetstijging kunnen waarmaken. Op die manier hebben we extra middelen om ons sportief te versterken.”

Ook plannen voor vernieuwde jeugdacademie
KV Mechelen heeft ook plannen om de jeugdacademie te vernieuwen en te verhuizen. “We zijn aan het bekijken waar de meest geschikte locatie voor onze nieuwe jeugdacademie ligt. Dat zal zeker in de buurt van Mechelen zijn, maar daarom niet op het grondgebied.”
Een verhuis dringt zich op omdat de huidige locatie te klein is. “De velden liggen ingesloten tussen huizen. We willen absoluut meer ruimte om een topaccommodatie neer te zetten”, aldus nog Faes.

foto’s: kvmechelen.be



Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar