Nieuws
feestbus De Lijn

woensdag 6 december 2017 00:08 - Aartselaar - Duffel - Lier - Mechelen - Rumst - Sint-Katelijne-Waver

Feestbussen brengen feestneuzen veilig thuis op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag

Ook dit jaar zullen er bussen rijden in onze regio om feestvierders veilig en zonder parkeerstress op hun bestemming te krijgen tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag. De stad Mechelen draagt dit jaar ongeveer € 5600 bij om de feestbussen mogelijk te maken. Dankzij deze bijdrage kunnen Mechelaars een gratis biljet reserveren. Dit kan nog tot en met 30 december.

Vijf feestbussen
Volgende feestbussen brengen je op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag veilig naar je bestemming:
• Feestbus 1: Mechelen – Duffel – Lier
• Feestbus 2: Mechelen – Rumst – Aartselaar – Groenplaats Antwerpen
• Feestbus 7: Mechelen – Leest – Hombeek – Nekkerspoel
• Feestbus 282: Mechelen – Zemst – Vilvoorde
• Feestbus 284: Mechelen – Boortmeerbeek – Haacht – Herent – Leuven

De vijf feestbussen bussen rijden elk uur. Met een feestbiljet reis je onbeperkt met alle bussen en trams van De Lijn vanaf 18u op 31 december tot en met middernacht op 1 januari.

Gratis feestbiljet
Net zoals vorige jaren deelt de stad Mechelen gratis feestbiljetten uit. Vanaf dit jaar hoef je die niet meer fysiek af te halen, maar wordt het een SMS ticket. Iedereen die zich ten laatste op 30 december registreert ontvangt een e-mail met instructies om dit SMS Oudjaarticket te activeren.
Haalde je op voorhand geen gratis feestbiljet af? Dan kan je dat de dag zelf ook gewoon kopen (€ 3) bij de chauffeur of vooral in de Lijnwinkel.
De feestbussen rijden dankzij een derdebetalerssyteem waarbij De Lijn en deelnemende steden en gemeenten bijdragen. Voor de stad Mechelen betekenen de feestbussen voor deze jaarwisseling een bijdrage van € 5600.

“De bussen laten rijden op oudjaar kan alleen met financiële steun van andere steden en gemeenten in de regio. Ik ben dan ook zeer tevreden dat ook we ook dit jaar kunnen rekenen op de steun van Duffel. Het is geen toeval dat ik daarvoor op mijn groene collega schepen van mobiliteit Staf Aerts kan rekenen”, vertelt schepen van Mobiliteit Marina De Bie. “Oud en nieuw is voor iedereen een feest en dan is het extra belangrijk dat iedereen ook veilig terug thuis geraakt. In de provincie Antwerpen vervoerden de feestbussen van De Lijn vorig jaar meer dan 120 000 mensen. Het nut van feestbussen valt dus zeker niet te onderschatten”, besluit de schepen.

Shopping biljet tijdens koopweekends
Vanaf 16 december kan je vier weekends op rij met een Shopping biljet van De Lijn voor slechts 1 euro naar en van Mechelen reizen. Het Shopping biljet is geldig voor reizigers uit Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Boortmeerbeek, Zemst, Willebroek, Kapelle-op-den-Bos, Rumst, Duffel en Boom, op lijnen naar en van Mechelen.

foto: campagnebeeld 2016 – De Lijn FeestbussenKlik hier voor meer nieuws uit de regio Aartselaar

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Duffel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Lier

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Sint-Katelijne-Waver

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar