Nieuws
Algemeen beeld Station Weerde - NMBS.

woensdag 6 december 2017 23:17 - Zemst

Camerabewaking aan fietsenstallingen stations Weerde en Eppegem

Het gemeentebestuur van Zemst en de NMBS slaan de handen in elkaar om via camerabewaking de fietsendiefstallen aan de stations van Eppegem en Weerde aan te pakken.

Er heerst al geruime tijd een plaag van fietsendiefstallen aan de treinstations van Eppegem en Weerde. Door de geringe sociale controle moesten meerdere pendelaars soms zelfs meermaals vaststellen dat hun tweewieler verdwenen was. Het gemeentebestuur bleef, als beheerder van de parkings van beide stations, niet doof voor de meldingen. Nadat bleek dat gerichte patrouilleringen van de politie en andere methodes weinig soelaas opleverden, werd in overleg met politiezone Kastze en NMBS beslist om gezamenlijk in te zetten op camerabewaking voor beide stations.

“Er is niets zo ergerlijk als je vervoersmiddel voor woon-werkverkeer dat gestolen wordt, zelfs al dient het enkel om van huis naar het station te rijden en terug”, licht burgemeester Bart Coopman toe. “Omdat het stilaan de spuigaten uitliep moest er iets gebeuren, daarom slaan we als gemeente met de politiezone en de NMBS de handen in elkaar”.

Binnen deze samenwerking past het cameratoezicht op de fietsenstallingen als een handschoen. De camera’s moeten het aantal fietsendiefstallen in de stations van Eppegem en Weerde terugdringen maar ook oplossingen bieden als er toch nog diefstallen zouden plaatsvinden.

“De investeringen voor de camerabewaking worden gedragen door het gemeentebestuur”, verduidelijkt Bart Coopman. “De beelden worden bekeken door operatoren op een controlekamer van Corporate Security Service (CSS) van de NMBS en kunnen door de politie worden aangevraagd op het SOC. Op die manier willen we de gestolen goederen snel terug vinden en aan de eigenaars bezorgen”.

De volledige installatie zou tegen de zomer van 2018 operationeel moeten zijn.

Weerde – NMBS. Foto: Redactie ZemstKlik hier voor meer nieuws uit de regio Zemst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar