Nieuws
speelgoed CD&V Boom

woensdag 6 december 2017 00:27 - Boom

Boomse CD&V zamelde speelgoed in

De afgelopen weken zamelde CD&V Boom voor de tweede maal oud speelgoed in ten voordele van de ruilwinkel Boempetat en de speelotheek van het OCMW van de gemeente Boom. Heel wat mensen gaven gehoor aan de actie en brachten hun oud, maar degelijk, speelgoed binnen bij de lokale afdeling.

Ondanks de vele inspanningen en initiatieven van het gemeentebestuur en OCMW leven heel wat Bomenaars in armoede. Onder hen ook heel wat kinderen. Zo blijkt uit de cijfers dat 1/3 Boomse kinderen geboren wordt in armoede.

De Boomse CD&V afdeling wou niet aan de zijlijn blijven staan en organiseerde daarom, na een geslaagde editie vorig jaar opnieuw een speelgoedinzamelactie. Met deze actie willen ze de vele mooie initiatieven die vandaag al genomen worden verder ondersteunen. Het ingezamelde speelgoed wordt geschonken aan de ruilwinkel Boempetat en een nieuw initiatief: de speelotheek van het OCMW Boom. In de ruilwinkel Boempetat kunnen kansarme gezinnen onder andere terecht voor de aankoop van 2de hands kinderkleren, speelgoed en meubeltjes. In de winkel wordt niet betaald met geld, maar met ruilmunten die verzameld kunnen worden door eigen materiaal binnen te brengen.

“Met de inzameling van het speelgoed willen we deze initiatieven mee ondersteunen en er zo mee voor zorgen dat kinderen uit kansarme gezinnen een leuke speelgoedauto, sprookjesboek of gezelschapsspel hebben. Zo krijgt speelgoed dat door sommige mensen niet meer gebruikt wordt een tweede leven bij kinderen in kansarme gezinnen”

Ook de Boomse CD&V afdeling is zeer tevreden met het resultaat van hun actie. Heel wat mensen brachten speelgoed binnen tijdens één van de georganiseerde inzamelmomenten. “Het is fijn te zien dat onze oproep heel wat respons kreeg. Het is duidelijk dat de problematiek iedereen raakt en we zelfs met kleine acties als deze samen absoluut mee het verschil kunnen maken.”

foto: boom.cdenv.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar