Nieuws
jens naessens goal westerlo

vrijdag 1 december 2017 18:41

Onze Mechelse Huurlingen: Welke ex-KVM-speler presteerde waar en hoe?

KV Mechelen zendt haar zonen uit. Onze sportredactie maakt wekelijks een round up van hun prestaties en berichten op onze nieuwssite.

In Wit-Rusland zit de competitie erop en is huurling Ljuban Crepulja er niet in geslaagd kampioen te worden met Shakhtyor Soligorsk. Op de slotspeeldag moesten de geelhemden winnen en hopen op een misstap van hun twee grootste concurrenten Bate en Minsk. Op bezoek bij Neman Grodno ging Shakhtyor zelf pijnlijk onderuit met 3-1. De titel was daardoor sowieso niet meer mogelijk. Dinamo Minsk won wel, met 1-4 op het veld van Vitebsk, maar moest de titel toch aan Bate Borisov laten. Zij speelden 3-3 gelijk tegen Gorodeya en eindigen met evenveel punten als Minsk, maar hebben een beter doelpuntensaldo en worden zo voor de veertiende keer kampioen. Het is de al de twaalfde titel op rij.
Ljuban Crepulja speelde niet in de belangrijke laatste wedstrijd van het jaar, maar bleef negentig minuten op de bank. Uiteindelijk kwam de huurling 21 keer in actie en scoorde hij vier goals.

In de Jupiler Pro League heeft Antwerp er niet zo’n goede week opzitten. Afgelopen weekend werd 0-0 gelijk gespeeld tegen KV Mechelen en woensdag volgde een bekeruitschakeling tegen KV Kortrijk. Het werd maar liefst 4-2. Na 66 minuten stond het al 4-0, maar Ghandri en Owusu konden uiteindelijk toch milderen. Alexander Corryn speelde twee keer de volledige wedstrijd mee.

Westerlo wist tegen Beerschot-Wilrijk haar eerste punt van de tweede periode in 1B te sprokkelen. Het werd 1-1. Losada zette de bezoekers na 77 minuten op voorsprong vanop de stip maar oud-KV Mechelen-speler Jens Naessens scoorde de late gelijkmaker in minuut 88. Door het gelijkspel van Tubeke tegen Cercle Brugge, blijven zowel Westel als Beerschot laatste met één punt. Huurling Jordy Peffer mocht in de slotfase invallen bij Westerlo.

In de Tweede Amateurklasse bleef Rupel Boom op het veld van Racing Club Harelbeke steken op een scoreloos gelijkspel. Malinwa-huurling Miguel Cobos Copado moest in extremis afhaken met een voetblessure en kwam niet in actie. In de stand blijft Boom tweede op vijf punten van leider Sparta Petegem. Harelbeke heeft twee punten minder dan de Steenbakkers.

Foto: Instagram Jans NaessensKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar