Nieuws
Aleksandar Jankovic training

vrijdag 1 december 2017 17:32

Jankovic: “Bewezen dat we Genk aankunnen”

Morgenavond ontvangt KV Mechelen voor de tweede keer in vier dagen Racing Genk. Dit keer voor de competitie. Afgelopen woensdag schakelden de Limburgers Malinwa nog uit in de Croky Cup.

“Maar ik bekijk deze wedstrijd als een nieuwe match en zit niet met woensdag in mijn hoofd”, aldus trainer Aleksandar Jankovic. “Door twee keer op korte tijd tegen mekaar te spelen kennen we wel het potentieel van Racing Genk en weten we wat ze in hun mars hebben. Maar na 120 minuten en bijna de volledige wedstrijd met tien te hebben moeten spelen, stond het woensdag 1-1. Daarmee hebben we bewezen dat we Genk aankunnen.”

Morgen is het exact een maand nadat Jankovic werd voorgesteld als coach bij Malinwa. “Is dat al een maand? De tijd gaat rap”, zegt hij. “Ik ben blij met de progressie die het team in die tijd gemaakt heeft. Niet al onze wedstrijden waren even goed, maar ik zag wel steeds een aantal goede dingen. We tonen bijvoorbeeld veel meer een vechtersmentaliteit. We haalden 4 op 9, dat wil zeggen dat de resultaten toch beter konden. Maar stilaan gaan we weer vooruit.”

“Niet hopen op normale wedstrijd, maar op drie punten”

Woensdag was het vooral supporter Luc Bosmans die de aandacht trok. Hij moest plots opdraven als lijnrechter. En vorig jaar kreeg Paulussen de rode kaart die eigenlijk voor Rits bedoeld was. Hoopt Jankovic dit keer op een ‘normale’ wedstrijd tegen Genk? “Neen, ik hoop enkel op de drie punten. We moeten focussen op wat we kunnen controleren, en dat is hoe we zelf spelen. De rest interesseert me niet. Ik zie veel energie in de groep en we zijn gemotiveerd om de drie punten thuis te houden morgen.”

Blessures voor Croizet en Schoofs

Ahmed El Messaoudi is er gewoon bij, omdat KV niet akkoord ging met de straf die hij opgelegd kreeg na zijn vroege rode kaart in de beker. Croizet ontbreekt wel. “Tijdens de laatste training voor de bekerwedstrijd kreeg hij een trap, en daar ondervindt hij nog wat last van. Sindsdien heeft hij niet meer meegetraind. De kans dat hij erbij zal zijn is dus klein”, klinkt het. Ook Rob Schoofs is gekwetst. Hij liep tijdens de wedstrijd op Charleroi een blessure aan de mediale band in de knie op.

Foto: L1Klik hier voor meer sportnieuws

Commentaar