Nieuws
café ambiance

vrijdag 24 november 2017 09:34 - Mechelen

Diverse pleinen en buurten baden in wintersfeer

Net zoals De Zomer is van Mechelen wordt nu het winteraanbod van Mechelen houdt je Warm uitgebreid tot rondom Mechelen. Van 8 t.e.m. 10 december start het eerste weekend van Mechelen houdt je Warm met de derde editie van Café Ambiance. Geniet ook van de gezellige winterbars rondom het centrum en neem deel aan de allereerste editie van de Winterburendag op vrijdagavond 5 januari 2018.

“Onze winter is nog niet zo straf als onze zomer, maar jaar na jaar komen er wel initiatieven bij. We pakken het aan zoals De Zomer is van Mechelen: zoveel mogelijk plekken en pleinen zoeken waar Mechelaars elkaar kunnen ontmoeten. We zijn erg tevreden dat er nu ook in de eigen straat en buurt kan gevierd worden, en op steeds meer pleinen in de binnenstad: van het binnenplein van het Stadhuis tot nu ook de Korenmarkt. Net als de zomer is ook de winter is een resultaat van samenwerking met geëngageerde Mechelaars, de horeca en organisatoren zoals Komeet”, aldus Kristof Calvo, voorzitter mmMechelen Feest.

Het grootste café van Mechelen met Café Ambiance
Mechelen houdt je Warm trapt het weekend van 8 t.e.m. 10 december af met heel wat feestelijke winteractiviteiten. Naast de opening van de Schaatsboot (08.12 t.e.m. 07.01) en de kersteditie van de Urban Trail (09.12) kan je ook datzelfde weekend terecht op de Vismarkt tijdens Café Ambiance. Verschillende horecazaken uit het Mechelse maken van de Vismarkt het gezelligste, warmste en grootste café van Mechelen. Elk brengen ze hun eigen winterspecialiteiten met een rijkelijk aanbod aan winterdranken en gerechten waar je je vingers en duimen bij aflikt. “Het is een goede zaak dat de Mechelse horeca een actieve rol opneemt in de beleving van het eindejaar. Deze samenwerking kan de komende jaren nog verder uitgebouwd worden, gespreid over het hele jaar bij andere evenementen”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover.

Een uitgelezen moment om de eindejaarsperiode goed in te zetten met het gezin, de vrienden en familie. Bovendien wordt er voor een streep sfeervolle muziek gezorgd.

Meer winterse gezelligheid in de winterbars rondom het centrum
De zomerbars worden voor de eindejaarsperiode omgetoverd tot gezellige winterbar locaties. Zo organiseert KOMEET een extra lang ‘Warm Winters Weekend’ van donderdag 7 t.e.m. zondag 10 december. Strandbar KOMEET is toe aan haar allerlaatste editie dus zeker een bezoekje waard. Het zomerconcept wordt vervangen met warmtebranders, Zweedse kaarsen, vuurkorven, winterdranken zoals glühwhein en jenever, raclette maar ook ‘nagelke klop’ en fakkeltochten.
Aan het Rode Kruisplein, achter de betoncentrale, zal ook T’île Malines’ Winteravonden plaatsvinden. Van 21 t.e.m. 31 december worden allerlei winteravonden georganiseerd. Zo kan je er terecht voor een culinaire wandeling met winterhapjes, een liveoptreden, een foute-kerstkado-bingoavond of voor het eerste avant-ski feest mét skioutfit.

Eerste editie Winterburendag
De burendag in de maand mei telde in Mechelen meer dan 200 deelnemers. Daarom komt met deze editie van Mechelen houdt je Warm een allereerste editie van de Winterburendag op vrijdag 5 januari. Na de feestdagen in december met familie is het hoog tijd om samen met de buren een gezellige avond te beleven. Zo kan je lekker nagenieten van de kerstperiode en het nieuwe jaar samen feestelijk inzetten op straat met vuurkorven, dekentjes, winterse dranken en lekkere hapjes.

“Met deze eerste Winterburendag breiden we het laagdrempelig aanbod uit om mensen uit eenzelfde straat bij elkaar te brengen. Dat is de eerste stap om elkaar beter te leren kennen. Dit initiatief moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en kan in de sfeer van de feestdagen zeker extra bijdragen tot versterking van de sociale cohesie in onze stad”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover. Nuttig want elk jaar komen er flink wat nieuwe inwoners bij in de stad en verhuizen mensen.

Wil je graag met jouw straat deelnemen dan is inschrijven belangrijk. Dit doe je via www.mechelen.be/burendag en ontvang een Oxfam-waardebon van € 25. Je kan ook beroep doen op affiches en postkaarten om al je buren uit te nodigen. Inschrijven kan vanaf vrijdag 24 november 2017 t.e.m. 2 januari 2018.
Bovendien maak je kans op een foodtruck met wafels en pannenkoeken. De gelukkige winnaar wordt door stad Mechelen getrakteerd op wafels en pannenkoeken à volonté. Hoe kan je dit winnen? Surf naar de Facebookpagina van Stad Mechelen en zet je aanwezig op het evenement ‘Burendag wintereditie 2018’. Nomineer je straat één keer in de poll en laat het aan al je buren en vrienden weten. De straat met de meeste stemmen wint.

De Winterburendag kan niet worden gecombineerd met een subsidie tot bewonersinitiatief. Indien gewenst dat de straat wordt afgesloten voor Winterburendag, kan dit wel eenvoudig worden aangevraagd via het evenementenloket: www.mechelen.be/evenementenloket. Let op: aanvraag tot parkeervrije straat dient vóór midden december te gebeuren.

Praktisch
Café Ambiance
Datum: 8 t.e.m. 10 december 2017
Locatie: Vismarkt
Uren:
- Vrijdag: 17 tot 00 uur
- Zaterdag: 14 tot 00 uur
- Zondag: 14 tot 23 uur

Winterburendag
Datum: 5 januari 2018
Inschrijven: mechelen.be/burendag | 24 november t.e.m. 2 januari

KOMEET
Datum: 7 t.e.m. 10 december 2017
Locatie: Koningin Astridlaan 132
Meer info: facebook.com/komeetmechelen

T’Île Malines
Datum: 21 t.e.m. 31 december 2017
Locatie: Rode Kruisplein 12 (achter de betoncentrale)
Meer info: facebook.com/tilemalinesKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar