Nieuws
Bruul by night

zondag 19 november 2017 20:31 - Mechelen

Mechelen maakt zich klaar voor Black Friday

Zeg maar vaarwel aan die jaarlijkse stress omdat je weer te laat op zoek ging naar kerstcadeautjes. Mechelen MeeMaken vzw geeft immers op 24 november, met Black Friday, al het startschot voor de eindejaarsshopping. Zelfs op Kerstavond en Oudjaar staan de Mechelse handelaars voor je klaar. Met de K.A.R.G.O.-kunstenroute wil de handelsvereniging je dan weer van de vaste paden doen afwijken om je minder vertrouwde handels- of horecazaken te doen ontdekken.

Black Friday op 24 november
Het fenomeen ‘Black Friday’ kwam de laatste jaren overgewaaid naar België vanuit de Verenigde Staten. Daar is de dag na Thanksgiving een van de belangrijkste shoppingevents van het jaar. Mensen stormen massaal naar de winkels om tegen gigantische kortingen koopjes te scoren.

Gezelligheid centraal
In Mechelen pakken we dit event anders aan en steken we Black Friday in een avondshopping-jasje. Shoppen met korting blijft natuurlijk een constante, maar in Mechelen primeert gezelligheid en comfort tijdens dit shoppingevent. Meer dan honderd handels- en horecazaken zijn die avond geopend tot 20u. Tussen 16u en 20u verwennen ze je bovendien extra met kortingen, geschenken, hapjes en drank.

Black Friday Gold member card
Wat moet je doen om van al deze extra’s te kunnen genieten? Vanaf 15u zet Mechelen MeeMaken op acht strategische locaties hostessen in. (Brusselpoort, Parking Lamot, Parking Grote Markt, Koning Albertplein, Parking Veemarkt, Vijfhoek, IJzerenleen, Bruul) Deze hostessen – herkenbaar aan de #2800love-vlag die ze dragen en extra in de spotlight gezet door ballonnen en kaarsen – delen naast allerlei informatie ook de exclusieve ‘Black Friday gold member cards’ uit.

Op vertoon van deze kaart kan je in alle deelnemende handelszaken genieten van de aangeboden acties: bij de ene geniet je van een korting op de hele collectie, bij de ander enkel van korting op alle zwarte items of krijg je een black Friday-cocktail aangeboden. Het volledige overzicht van alle acties vind je hier

Straatanimatie en kerstverlichting
Waar in Amerika tijdens Black Friday mensen in alle drukte door de winkelstraten rennen, wil Mechelen MeeMaken vzw je net doen stilstaan en laten genieten van de sfeer die Mechelen uitademt. Handelaars kleden hun zaak aan met zwarte lopers en kaarsen, terwijl steltenlopers, een levend standbeeld, een vuuract en muzikale act voor extra vertier zorgen.

Rond valavond, omstreeks 17u, steken schepen van Economie, Katleen den Roover en schepen van Openbare Werken, Chris Backx tijdens een officieel moment aan het stadhuis de kerstverlichting in de grote kerstboom aan.

Win tickets voor de schaatsboot op de Dijle

Om haar evenementen in de toekomst nog meer te kunnen verbeteren, vraagt Mechelen MeeMaken vzw de bezoekers van Mechelen tijdens haar evenementen geregeld om hun mening aan de hand van een enquête. Tijdens Black Friday zal dit niet anders zijn. Wel wordt er die avond een extra beloning aan gekoppeld. De eerste honderd deelnemers die de bevraging invullen, ontvangen als dank twee tickets voor de schaatsboot die vanaf 8 december tot 7 januari op de Dijle ligt.

Omdat Mechelen MeeMaken vzw erg enthousiast is over dit initiatief van Mechelen Houdt Je Warm en dit graag wil ondersteunen, zal de handelsvereniging ook op andere manieren aangekochte tickets voor de schaatsboot verdelen. Wie tijdens Black Friday zijn belevenissen deelt op Instagram en Facebook (let op, je account moet openbaar staan) met de hashtags #2800love en #blackfriday maakt kans op tickets. Een jury kiest 50 winnaars die telkens twee tickets winnen.

foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar