Nieuws
Mechelen houdt je warm 2017

maandag 13 november 2017 18:49 - Mechelen

2 weekends kerstmarkt en schaatsboot tijdens Mechelen houdt je Warm

Er staat de komende weken weer het wat winterpret op het programma in de Dijlestad. Mechelen houdt je Warm biedt dit jaar een mix van gevestigde waarden als de kerstmarkt, maar schotelt ook enkele nieuwigheden voor.

De grootste nieuwigheid is natuurlijk de Schaatsboot. Van 8 december tot en met 7 januari kan je je uitleven op een drijvende schaatspiste op de Binnendijle. “Echt iets om naar uit te kijken”, zegt Kristof Calvo van mmMechelen Feest. “De Vismarkt en de omgeving er rond worden zo nog meer hét kloppend hart van de Mechelse winter. Want ook de kerstmarkt aan de Dijle is weer van de partij. En dat niet tijdens één, maar twee weekends in december. We zullen zo’n zestig standhouders hebben. Dat zijn er twintig meer dan vorig jaar.”

Tijdens het eerste weekend van Mechelen houdt je Warm, valt er al meteen heel wat te beleven. Er is niet alleen de schaatsboot, maar ook de Urban Trail. “Zij zijn speciaal een weekje opgeschoven om volop deel uit te kunnen maken van Mechelen houdt je Warm”, zegt Calvo. “Daarnaast is er dat weekend ook nog Café Ambiance. verschillende horecazaken uit de binnenstad verzamelen op de Vismarkt en zorgen niet alleen voor het gezelligste, maar ook nog eens het warmste café.”

Mechelen in Vuur en Vlam

Naast de schaatsboot mag de Dijlestad nog een nieuwigheid verwelkomen. “Mechelen is een theaterstad, en we kregen dan ook vaak de vraag of we niet meer met straattheater konden doen”, weet Calvo. “Daarom zal Theater Tol de binnenstad en Kruidtuin betoveren met prachtige vuuranimatie. Dat wordt een ongelooflijke belevenis, met ook nog intieme vertellingen.” Van 15 december tot en met 7 januari kan je ook in de Mirage Winterbar op de binnenkoer van het stadhuis terecht voor heel wat winterfestiviteiten zoals meezing- en dansavonden.

Op zaterdag 16 december kan je in congrescentrum Lamot gaan ontbijten voor het goede doel tijdens het Warmste Ontbijt. Dit wordt, in samenwerking met Mechelen houdt je Warm en verschillende andere partners, georganiseerd door chocolademerk Jacques Chocolade. De opbrengst gaat naar De Keeting, dat zich inzet voor armoedebestrijding. Inschrijven kan via https://www.chocojacques.be/

Nieuwe jaar goed inzetten

Met oudjaar is er zoals gewoonlijk het traditionele vuurwerk aan de Grote Markt. Het feest start echter al om 23u met onder andere Laston & Geo en StuBru-dj Stijn Van de Voorde, die voor een stevige feestnacht zullen zorgen. Op 7 januari trakteert de stad dan weer op frietjes, smoutebollen en lekkere drankjes tijdens de nieuwjaarsdrink.

Voor alle info en de volledige programmatie van Mechelen houdt je Warm kan je terecht op:
http://www.mechelenhoudtjewarm.be/

Foto: Radio ReflexKlik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Commentaar