Nieuws
Trage-wegen

zondag 12 november 2017 19:50 - Boom - Niel - Rumst

150 km trage wegen in regio Rupel in kaart gebracht

Na een inventarisatie samen met enkele enthousiaste padvinders werden er deze zomer maar liefst 150 kilometers trage wegen in de gemeenten Boom, Reet en Niel in kaart gebracht. Hiervan was ongeveer de helft nog toegankelijk.

Vroeger maakten de inwoners uit de Rupelstreek veelvuldig gebruik van deze karrensporen, jaagpaden, veldwegen, bosweggetjes en kerkwegels. Vandaag bieden deze alternatieve routes heel wat mogelijkheden voor zachte weggebruikers om zich op een veilige, milieuvriendelijke en avontuurlijke wijze (ja dat kan) doorheen het landschap te bewegen. Bovendien vertellen trage wegen het verhaal van de vroegere dorpsgemeenschap, dienen ze als ecologisch verbinding tussen natuurgebieden en zijn het een verkeersveilige routes voor wandelaars en fietsers.

“Op 18 november organiseren we een inspirerende workshop waarbij we samen met omwonenden, eigenaars, gemeentebesturen, landbouwers, fietsers en wandelaars nagaan of openstelling en/of herstel van de geïnventariseerde trage wegen in de Rupelstreek wenselijk is. Daarna bundelen we de adviezen en bekijken we welke werken zullen worden uitgevoerd. Uiteraard is jullie input, als toekomstige gebruiker, hierbij cruciaal! Wij voorzien een broodjeslunch en een leuke wandelactiviteit in de namiddag”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Praktisch
Locatie: OCMW, Jozef van Cleemputplein 1, Boom (polyvalente zaal)

Programma
10u-12u: workshop Map-it

12u-14u: lunch + netwerkmoment (vermelden of je mee wil eten)

14u-16u: wandelactiviteit + kennismaking trage wegen (vermelden of je mee wil wandelen)

Meer info + inschrijvingen: 03 880 18 56

foto: landelijkegilden.beKlik hier voor meer nieuws uit de regio Boom

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Niel

Klik hier voor meer nieuws uit de regio Rumst

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar