Nieuws
renovatiemobiel

zaterdag 11 november 2017 18:05 - Mechelen

Stad Mechelen neemt Renovatiemobiel in gebruik

Vrijdag werd de Renovatiemobiel in gebruik genomen. De Mechelaars kunnen er kennismaken met een aantal technieken en krijgen er persoonlijk advies. De Renovatiemobiel staat tot 2 december in de Heihoek, nadien trekt deze rond naar de andere wijken van de stad.

Verlagen van drempels
Een van de belangrijkste doelstellingen van Mechelen Klimaatneutraal is het verlagen van drempels. Burgemeester Bart Somers legt uit: “We merken dat heel veel Mechelaars interesse hebben om hun woning aan te pakken – zowel om financiële redenen als om bij te dragen in de strijd tegen de klimaatverandering – maar dat er belangrijke drempels zijn die ze daarbij moeten overwinnen. Dat kan gaan van financiële drempels, over praktische bezwaren tot een gebrek aan kennis om de juiste keuze te maken. Daar spelen we in ons aanbod op in door advies (algemeen en op maat) te geven, samenaankopen te organiseren en de Vlaamse Energieleningen aan te bieden via Energiepunt Mechelen.”

Renovatiemobiel
De Renovatiemobiel, die vandaag voorgesteld werd, is de perfecte aanvulling op dit aanbod. De stad zal er de Mechelaar informeren, advies geven en toeleiden naar het bestaande aanbod, maar dan op locatie in elk dorp en in elke wijk van de stad.

“De Renovatiemobiel is een mooi uitgebouwde aanhangwagen die propvol zit met technieken die een rol kunnen spelen bij het energiezuinig verbouwen van uw woning. De fysieke aanwezigheid ervan in uw eigen straat of wijk kan de interesse prikkelen om u te informeren of zelf aan te slag te gaan. Het is ook niet alleen een plek waar mensen advies kunnen komen vragen: voor heel wat technieken kunnen mensen ter plaatse bekijken hoe deze werken. Net het tastbaar en zichtbaar maken van wat het betekent om bv. zonnepanelen te installeren of vloerverwarming aan te leggen, maakt dat mensen deze stap sneller zullen zetten”, vertelt Marina De Bie (schepen van Klimaat en Energie)

Praktisch
De Renovatiemobiel zal open zijn op de huidige locatie (voor lokaal diensencentrum Den Deigem, Karmelietenstraat 13) tussen 15 november en 2 december: op woensdag en vrijdag van 13.30 tot 19.30u, op donderdag van 13.30 tot 18u en op zaterdag van 10 tot 16u. Vanaf 6 december zal de Renovatiemobiel op de Grote Markt te vinden zijn. Nieuwe locaties voor nadien kunnen hier doorgegeven worden, alle info over de Renovatiemobiel is ook daar te vinden.

De Renovatiemobiel werd mee mogelijk gemaakt door het Europees project Triple-A, dat gesubsidieerd wordt door het Interreg 2 Zeeën-programma van de Europese Unie.

‘Warm huis’-tool
Wie van thuis uit wil kunnen inschatten welke energiezuinige investeringen het meest aangewezen zijn, kan vanaf nu ook online terecht op de ‘Warm huis’-tool. Met deze tool krijgt iedereen, nadat enkele basisgegevens van de woning worden doorgeven, een persoonlijk stappenplan krijgen met daarin de mogelijkheden die men heeft om de woning energiezuiniger te maken én hoeveel geld men met die aanpassingen zou kunnen uitsparen. Dit is een goede basis om nadien zelf aan de slag te gaan of om daarmee naar de Renovatiemobiel te stappen om meer informatie te verzamelen of de plannen te concretiseren.

De ‘Warm Huis’-tool is onderdeel van See2Do, gefinancierd door het Interreg VA-programma Vlaanderen-Nederland van de Europese Unie.Klik hier voor meer nieuws uit de regio Mechelen

Klik hier voor meer nieuws over Reflex

Commentaar