Nieuws
ljuban crepulja shakhtyor

vrijdag 10 november 2017 14:35

Onze Mechelse Huurlingen: Welke ex-KVM-speler presteerde waar en hoe?

KV Mechelen zendt haar zonen uit. Onze sportredactie maakt wekelijks een round up van hun prestaties en berichten op onze nieuwssite.

In Wit-Russische hoogste klasse heeft Shakhtyor Soligorsk verschroeiend uitgehaald op het veld van hekkensluiter Naftan. Het werd maar liefst 1-5. Bordachev en Kovalev zetten Shakhtyor al na acht minuten op een 0-2 voorsprong. Teplov maakte niet veel later de aansluitingstreffer, maar na doelpunten van Laptev, Yanush en Rybak namen de geelhemden uiteindelijk makkelijk de maat van de thuisploeg. Huurling Ljuban Crepulja mocht nog eens in de basis starten. Hij werd na een goed uur spelen vervangen. Twee speeldagen voor het einde staat Shakhtyor nog steeds aan de leiding. Ze tellen drie punten meer dan Dinamo Minsk. De voorsprong op Bate Borisov is vier punten.

Na een bijzonder goede start zijn de resultaten van promovendus Antwerp in de Jupiler Pro League de laatste tijd wat minder. Dit keer verloor The Great Old thuis met 1-3 van Charleroi, de verrassende tweede. Benavente scoorde al na tien minuten voor Charleroi, maar Ardaiz hing slechts acht minuten later de bordjes alweer gelijk. Nog voor de rust bracht Benavente Charleroi opnieuw op voorsprong en Lukebakio maakte er uiteindelijk 1-3 van. KVM-huurling Alexander Corryn startte in de basis en werd bij de rust gewisseld. Na veertien speeldagen staat Antwerp nog steeds in de top-6. Zulte-Waregem, Moeskroen, Standard en Genk volgen allen op één punt.

In 1B kon Westerlo al voor de zesde opeenvolgende wedstrijd niet winnen. Cercle Brugge bleek te sterk afgelopen weekend. Taravel bracht De Vereniging op voorsprong, maar ex-KV Mechelen-spits Christian Osaguona bracht de stand weer gelijk. Met nog acht minuten op de klok maakte De Belder er 2-1 van en in het absolute slot deed Vincent de boeken dicht voor Westel: 3-1. Huurling Jordy Peffer begon op de bank en mocht vier minuten voor tijd invallen. Westerlo is na de eerste periode zevende met twee punten meer dan rode lantaarn Tubeke.

In de Tweede Amateurklasse heeft Rupel Boom naast de eerste periodetitel gegrepen. Om de periodetitel alsnog te veroveren moest het winnen van leider Sparta Petegem, en dat lukte niet. De bezoekers haalden het met 1-2. Tom Denoulet en Rienes Vanborm zetten Sparta Petegem op een 0-2 voorsprong. Lennard Hens kon de aansluitingstreffer nog tegen de touwen prikken maar een gelijkmaker kwam er niet meer. Huurling Miguel Cobos Copado speelde de volledige wedstrijd, net als ex-KV-spelers Jonas Laureys en Jason Adesanya. In de stand is Boom nu derde, op één punt van Harelbeke en vijf van Petegem.

Foto: www.fcshakhter.byKlik hier voor meer sportnieuws

Commentaar